L'Ajuntament incorporarà al setembre personal tècnic per revertir els endarreriments de les llicències d'obra

El reforç de l'equip, amb personal de plantilla i també temporal, és un dels punts principals del pla del govern per escurçar els terminis


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / ACN

Imatge d'arxiu / ACN

L'Ajuntament de Sant Cugat reforçarà a partir de setembre el departament de llicències d'obra per escurçar els terminis i començar a revertir els endarreriments 'en els propers mesos'. Ho ha explicat l'alcalde accidental de la ciutat entre aquest dilluns i dimecres, Francesc Duch, responsable de l'àrea, que, en una entrevista a Cugat Mèdia, també ha repassat alguns dels principals reptes del nou curs en aquest àmbit, com l'augment del percentatge d'habitatge de lloguer assequible amb el creixement urbanístic de la ciutat

Terminis per a l'atorgament de llicències d'obra


Pel que fa a les llicències, Duch ha explicat que, quan s'integri el nou equip, a partir de setembre, ja "es començarà a visualitzar una millora important" en aquest aspecte. L'alcalde accidental recorda que l'Ajuntament va haver d'obrir una borsa d'arquitectes i fer els tràmits corresponents per contractar el nou personal tècnic.

El "repte" de l'habitatge assequible


A més, el responsable de l'àrea de Desenvolupament Urbà, ha detallat algunes de les accions per millorar el percentatge d'habitatge de lloguer assequible a la ciutat, "un dels majors reptes com a govern". Duch assegura que hi ha "diversos fronts" de treball, com el desenvolupament de Can Fontanals i la part oest de Can Mates, "l'últim gran sector" que li queda a la ciutat per incorporar habitatge públic, i que està en fase de diagnosi. També estudien, a banda del projecte Ragull Centre, que també s'ha de concretar amb l'inici del nou curs després de diverses reunions amb el veïnat, "petites transformacions" per encabir, en millores de la ciutat, habitatge assequible en una vintena de localitzacions.

I no només la construcció de nous habitatges, segons Duch, servirà per solucionar "l'emergència habitacional" a la ciutat. També treballen, per exemple, en la recompra de pisos que havien sigut de protecció oficial, en l'exercici del dret de tanteig i retracte i en modificacions del planejament.

Torre Negra, l'antic camp de golf de Can Sant Joan, el bar Catalunya i La Mirada


Respecte d'altres projectes en curs, l'alcalde accidental explica que no hi ha novetats. El nou edifici de l'escola La Mirada segueix el calendari previst perquè les obres al parc del Bosc de Volpelleres comencin al gener del 2022, en el mateix moment que s'iniciïn els treballs del projecte complementari per trasplantar els arbres que s'hagin de talar a la zona més propera a l'institut Leonardo da Vinci.

Pel que fa als terrenys de l'antic camp de golf de Can Sant Joan, Duch diu que s'estan fent reunions amb l'INCASÒL, propietari de l'espai, per estudiar les propostes d'ús més escaients.

Des del consistori també treballen perquè el bar Catalunya, després d'aconseguir mantenir el conjunt arquitectònic, continuï l'activitat com a cafeteria i bar, "de la mà de la propietat", i expliquen que la compra de la masia de Torre Negra segueix els tràmits perquè aviat sigui una realitat.




Francesc Duch

Per fi s'ha pogut acabar una borsa d'arquitectes que tenim tancada. Al juliol es van fer les gestions oportunes pel personal nou i a principis de setembre ja s'incorporaran un bon grapat d'arquitectes. Entenem que els propers mesos ja es començarà a revertir la situació d'una manera important.

Francesc Duch

Aquest paquet (Can Fontanals) és l'eina principal que tenim com a municipi per fer una quantitat important d'habitatge assequible. A partir d'aquí, des de l'àrea també estem estudiant una vintena de localitzacions per desenvolupar petites transformacions de millora on aflorin petits nuclis d'habitatge protegit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.