La polèmica per la ubicació de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres, a l'audiència pública

Membres d'ADENC, SOS Bosc de Volpelleres i l'Assemblea pel Clima critiquen l'emplaçament de l'edifici


  • Comparteix:

L'audiència pública ha comptat amb tres intervencions sobre la ubicació de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres, que s'ha ratificat al ple amb l'aprovació del projecte executiu. La membre de la plataforma SOS Bosc de Volpelleres Lourdes Marimon ha fet una crida per obrir una taula de diàleg per cercar ubicacions alternatives. Per la seva banda, el membre d'ADENC Joan Cusco ha anunciat que, una vegada aprovat l'avantprojecte de l'escola, des de l'entitat es veuen 'obligats a obrir la via contenciosa administrativa' i que, per tant, sol·licitaran mesures cautelars per tal que s'aturi la construcció de l'edifici.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha reivindicat que el govern va lluitar perquè l'escola s'ubiqués al costat de l'institut Leonardo, però ha recordat que un informe de Protecció Civil de la Generalitat va motivar la reubicació al parc del Bosc de Volpelleres. En aquest emplaçament, ha defensat, s'ha treballat perquè l'afectació sigui la mínima possible: assegura que l'escola només envaeix un 5% de la zona boscosa. També ha defensat que es replantaran els arbres i es farà el trasllat pertinent dels sòls vegetals.

També ha intervingut la membre de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat Nerea Ruiz, que ha criticat l'Ajuntament per "no fer passos valents contra l'emergència climàtica" i ha defensat que la construcció de l'escola i la protecció del medi natural són causes compatibles entre elles. Li ha respost la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, que ha agraït l'empenta i compromís de la ciutadania i les entitats per combatre l'emergència climàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.