L'AMB gestionarà les càmeres i les dades de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

La capacitat sancionadora la mantindrà l'Ajuntament a través de la Diputació de Barcelona

Imatge d'arxiu d'una senyal sobre la ZBE de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 19/jul/21 per Sergio Morales

L'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat l'acord amb el qual l'administració supramunicipal es farà càrrec de la gestió telemàtica de les càmeres i del tractament de dades de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat. Amb aquesta cessió de competències de quatre anys, que suposa una despesa municipal de 95.057 euros, l'AMB es farà càrrec de facilitar les gestions per donar d'alta i de baixa els vehicles, així com sol·licitar excepcions, i d'oferir assessorament als usuaris, tant telemàtic com presencial. L'Ajuntament, per la seva banda, haurà de prestar cooperació i assistència activa, facilitant tota la informació, documentació i ajuda material que requereixin els tècnics metropolitans. La gestió de sancions sí que anirà a càrrec de l'Ajuntament, que les tramitarà, com és habitual, a través de la Diputació de Barcelona.

Escolta-ho

El ple municipal ha donat llum verda a aquest nou conveni amb vots a favor de Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC. Ciutadans ha votat en contra perquè entén que l'acord "només persegueix un afany recaptatori". El portaveu taronja, Aldo Ciprian, considera que Sant Cugat fa "una inversió de milers d'euros per perseguir i penalitzar la gent que no tingui mitjans per canviar de vehicle". Ciprian, a més, creu que el fet que les càmeres estiguin telegestionades per l'AMB esvaeix la possibilitat que s'utilitzin per al control de la seguretat.

El regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha posat en valor "l'aposta pedagògica" que es fa amb la ZBE en benefici de la qualitat de l'aire. "Som una de les primeres ciutats de l'àrea metropolitana que apostem per aquest canvi", ha defensat Gallardo davant del portaveu de Cs.

Des de Junts ha intervingut el regidor Eloi Rovira, que malgrat donar suport a l'acord, el qual celebra, ha lamentat la manca d'"alternatives" en clau de mobilitat. Gallardo ha recordat l'existència de les estacions de FGC a la ciutat, així com el creixement de la xarxa ciclable i les millores previstes en el transport públic urbà.