1,5 milions municipals més per a mesures contra els efectes econòmics de la Covid-19

El ple municipal ha donat llum verda a una modificació del pressupost que inclou aquesta nova partida


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament destinarà 1,5 milions d'euros més a mesures per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns; amb els vots de l'equip de govern, l'abstenció de Ciutadans i el vot contrari de Junts per Sant Cugat; una modificació del pressupost municipal del 2021 que inclou aquesta partida. En concret, més d'un milió són per a ajuts a empreses, 300.000 de subvencions a comerços per la campanya de vals de descompte i 7.000 de suport a recursos humans.

ESCOLTA-HO

També estan previstos en la modificació 450.000 euros de despeses de defensa jurídica, 1,5 milions per a millora del manteniment de la ciutat i uns 367.000 euros d'indemnització a la UTE adjudicatària de la construcció del complex de Mira-sol, que va haver d'aturar obres per falta de finançament.

Precisament, el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha lamentat aquesta indemnització que és conseqüència del "mal fer".

La modificació també inclou, entre d'altres, una partida de 140.000 euros per comprar els vehicles de Protecció Civil. A aquesta renovació, s'aniran afegint altres canvis en la flota municipal per adaptar-la als requeriments de la Zona de Baixa Emissions (ZBE). Soler ja va avançar en roda de premsa que el cost total d'aquests canvis als vehicles municipals suposarà entre els cinc i els sis milions d'euros.

De moment, la modificació del pressupost aprovada aquest dilluns inclou més d'una setantena de partides, de les quals 5 milions, el gruix, provenen del romanent del 2020 i la resta d'altres partides que no s'executaran.

Oposició de Junts
Des de Junts, el regidor Carles Brugarolas, ha tornat a carregar contra l'estratègia pressupostària de l'equip de govern. Brugarolas ha lamentat que, només un mes després de l'aprovació definitiva del pressupost, calgui una modificació d'aquesta magnitud, un fet, que ha dit, ja va advertir.

"És la demostració que es va quadrar de qualsevol manera", ha afirmat Brugarolas, qui ha criticat que s'utilitzi el romanent per finançar despesa segura i ordinària, i que les ajudes contra la Covid-19 arribin tard.

Préstec per finançar inversions
El ple municipal també ha aprovat per unanimitat la petició d'un crèdit a través del programa de la Diputació de Barcelona per finançar les inversions. Dels 19 milions d'euros en inversions pressupostats per aquest any, 7,5 es finançaran a través d'aquest sistema, que es formalitza amb el BBVA, ofereix interessos molt baixos i amb el qual el consistori s'estalvia comissions. La resta es finançarà a través del mercat lliure, segons ha explicat Soler.




Pere Soler

En aquest expedient, cal destacar les partides per pal·liar els efectes de la Covid-19 per valor d'1,5 milions d'euros. Cal destacar la promoció del comerç i els ajut a empreses.

Carles Brugarolas

Deia que el pressupost anava tard, que era el menys transparent, que no contenia moltes despeses i que tenia un cert aire a paper mullat. El primer ple després de l'aprovació és la demostració que aquell pressupost es va quadrar de qualsevol manera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.