Sant Cugat activa un pla d'acció per a persones amb discapacitat

Amb el document, l'Ajuntament vol promoure "l'autonomia i l'apoderament de la població amb discapacitat"


  • Comparteix:

Sant Cugat es compromet amb les persones amb discapacitat / Foto: ACN

Sant Cugat es compromet amb les persones amb discapacitat / Foto: ACN

Sant Cugat tindrà un nou pla d'acció per a persones amb discapacitat, amb què pretén promoure 'l'autonomia i l'apoderament de la població amb discapacitat'. El ple ha donat llum verda aquest dilluns a l'aprovació inicial de la iniciativa, que pivota al voltant de cinc àmbits: inserció laboral, ocupacional i educació post-obligatòria; habitatge i vida autònoma; mobilitat i accessibilitat; educació, esports, cultura i lleure; i suport familiar i persones cuidadores. El pla ha rebut el vistiplau de l'equip de govern i dels regidors de Junts per Sant Cugat. Els tres regidors de Ciutadans s'hi han abstingut 'per la falta de concreció en el pla', segons ha explicat la regidora Munia Fernández-Jordán.

ESCOLTA-HO

La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, subratlla que el pla s'ha fet des d'una "mirada completa", ja que s'ha redactat amb la col·laboració de la taula de persones amb discapacitat, la d'accessibilitat universal, el grup de treball de persones amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA), així com amb els familiars i professionals de les entitats i serveis tècnics especialitzats.

El pla és fruit de la diagnosi que la Fundació Pere Tarrés va elaborar el 2018. L'executiu local va recuperar aquest treball la tardor de 2019 i, en col·laboració amb l'entitat i també amb la Diputació de Barcelona, va impulsar la redacció del pla d'actuació. Amb l'estudi previ es van recopilar els recursos dels quals disposa Sant Cugat, les mancances i punts de millora i es va posar en paper la percepció que tenen els usuaris dels diferents serveis.




Gemma Aristoy

Vam contactar amb les persones i col·lectius de la taula de de persones amb discapacitat, de la taula d'accessibilitat universal i de transtorn TEA. També amb els familiars i els professionals.

Munia Fernández-Jord

És cert que hi ha un gran treball de diagnosi però falta tot el que és el concepte del pla: què es farà, quins fets concrets i amb quina dotació econòmica es duran a terme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.