Valldoreix vol que es declari Can Monmany Bé d'Interès Local i Nacional

La junta de veïns de l'EMD acorda també fomentar l'associaciocisme entre el jovent a la vila


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la masia de Can Monmany / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la masia de Can Monmany / Foto: Cugat Mèdia

Acord unànime de la junta de veïns de Valldoreix per la protecció de la masia de Can Monmany. Els vocals han donat llum verda a una moció del PSC i Junts per Sant Cugat-Valldoreix que insta l'Ajuntament de Sant Cugat a fer els tràmits necessaris perquè l'edifici es declari Bé d'Interès Local o Bé d'Interès Nacional, qualificació que serviria per poder optar a subvencions europees i nacionals per a la seva rehabilitació. El text va més enllà i exigeix que es convoqui en els propers 30 dies la taula de seguiment interna de Valldoreix sobre la construcció i que nomeni un tècnic responsable de gestionar-ho tot plegat. La portaveu socialista, Susanna Casta, ha apuntat que el rellotge juga en contra de la preservació de la masia: 'Corre pressa perquè, si no, d'aquí pocs anys ja no la tindrem'.

També ha rebut un vot favorable unànime la moció d'ERC-MES perquè fomentar l'associacionisme entre el jovent a Valldoreix. Amb el text aprovat, l'EMD haurà de posar en contacte, dinamitzar i coordinar entitats locals i centres educatius. El portaveu republicà, Lluc Cahís, ha posat en valor la importància de l'associacionisme: "La solidaritat i conèixer-se ens salva".

L'acord de tots els vocals presents també s'ha materialitzat amb la moció de la CUP-PC i Junts per defensar "la unitat de la llengua catalana". Els grups reclamen a l'Estat espanyol el reconeixement oficial de la llengua catalana, "sense que això suposi menystenir altres denominacions existents".

El debat per donar suport i demanar l'absolució de Guillem Padilla, el jove santcugatenc detingut a les protestes per la sentència de l'1-O a Via Laietana, també ha arribat a Valldoreix. De la mateixa manera que va passar dilluns al ple municipal de Sant Cugat, l'EMD ha fet oficial aquest suport, amb vots a favor de tots els vocals, tret del PSC, que s'ha abstingut.

Una sessió sense representació de Cs per un error administratiu

Estava previst que aquest dijous prengués possessió com a vocal de Cs José Miguel García, en substitució d'Anna Cano. Un error en el tràmit a la junta electoral ha endarrerit el procediment i García no podrà debatre ni votar fins a la propera sessió plenària. En tot cas, el vocal taronja ha estat present a l'espai destinat al públic.

La sessió plenària ha arrencat recordant l'expresident dels Amics de la Unesco i de Valldoreix Espais Naturals, Fèlix Mestres, que va morir dilluns.

Mira aquí la sessió íntegra








Susanna Casta

Cal que sigui una idea transversal, però sobretot cal que corri pressa, perquè si no, d'aquí a 10 anys tindrem la Masia en bastant pitjor estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.