Junts vol que Sant Cugat creï un certificat verd local per a persones vacunades o immunes

El grup municipal proposa que la ciutat faciliti espais segurs per accelerar la recuperació econòmica mentre no s'aconsegueix la immunitat de grup


  • Comparteix:

Junts demanarà al ple que Sant Cugat s'adapti a la situació mentre la vacunació completi el 70% de població / Foto: Cugat Mèdia

Junts demanarà al ple que Sant Cugat s'adapti a la situació mentre la vacunació completi el 70% de població / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat proposarà al ple la creació d'un certificat verd digital local que permeti reactivar l'activitat de manera segura per als sectors més afectats per la pandèmia. La idea és agafar com a model el certificat verd digital de la UE, que demostrarà que una persona ha estat vacunada contra la Covid-19, que ha rebut un resultat de la prova negatiu o que s'ha recuperat del virus. La intenció és que l'Ajuntament faciliti un sistema digital per generar 'espais d'activitat segura' i que comerços, empreses, entitats i instal·lacions públiques puguin recuperar a poc a poc l'activitat, mentre no s'aconsegueixi la immunitat de grup contra la Covid-19, és a dir, un cop s'hagi vacunat el 70% de la població. La iniciativa també inclou dotar de tests ràpids les farmàcies de la ciutat perquè aquestes puguin fer de 'centres certificadors' i donar les eines necessàries a tota la ciutadania perquè no hi hagi desigualtat en la recuperació.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Ho ha explicat el regidor de Junts Albert Salarich, que ha recordat que la Unió Europea i alguns estats ja estan tirant endavant sistemes d'aquestes característiques i que Sant Cugat hauria de "posar la mirada cap aquí" i que es pugui posar en pràctica en el dia a dia de la ciutat. Com a exemple en l'àmbit local, el grup municipal proposa emmirallar-se en el projecte 'Obrir Girona', amb proves pilot per a esdeveniments més multitudinaris. No han volgut, això sí, entrar en activitats ni esdeveniments concrets, que els hauria de definir el govern, han dit.

Accelerar la posada en marxa del nou equipament per a Volpelleres, a la masia de Can Canyameres


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Junts vol escurçar els terminis perquè el nou equipament per al barri de Volpelleres, a la masia de Can Canyameres, sigui una realitat abans del previst, a principis del 2025, tal com es va explicar al darrer consell de barri del Centre Oest. La regidora de Junts Cristina Paraira ha agraït la feina i valorat el procés participatiu per aprovar el pla funcional de l'espai, que acollirà una sala polivalent, una sala d'assaig, un taller d'arts visuals, aules de formació, bucs musicals i espais per a les entitats, entre d'altres. El grup proposa revisar quins punts de la calendarització prevista es podrien escurçar per prioritzar aquest equipament i planteja, per exemple, la contractació d'empreses externes per accelerar el procés administratiu per fer les obres de rehabilitació.

Que l'Estat millori la gestió dels ERTO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Finament, el grup municipal també presentarà una proposta per instar el govern de l'Estat espanyol a fer una millor gestió dels ERTO provocats per la pandèmia. La portaveu del grup municipal, Carmela Fortuny, ho ha argumentat aprofitant la campanya de la renda, ja que en molts casos, els cobradors d'ERTO es poden veure afectats pel fet d'haver tingut com més d'un pagador: l'empresa i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Fortuny ha recordat que, segons un estudi de Sant Cugat Empresarial, quatre de cada deu empreses de la ciutat ha hagut de presentar un ERTO a conseqüència de les mesures anti-Covid i que, en molts casos, treballadors i empreses han patit retards i errors pel "col·lapse" del SEPE.


Albert Salarich

Des de l'àmbit cultural o econòmic ja hi ha entitats i empreses que es dediquen a tenir cura de la traçabilitat, però tenir un sistema comú pot generar més confiança i enfortir la recuperació econòmica i social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.