El jovent santcugatenc estrena Pla Local i guanya autonomia en el seu Consell

El nou pla té en compte el jovent de 12 a 30 anys

El Pla Local de Joventut ha estat aprovat amb l'abstenció de Junts / Foto: ACN

Política

Publicat el 19/abr/21 per Sara Bella

El ple municipal ha aprovat el Pla Local de Joventut i el nou Reglament del Consell de Joves. D'aquesta manera, queden fixades les polítiques de joventut fins a l'any 2023. El nou pla té en compte el jovent de 12 a 30 anys i s'estructura en cinc grans eixos: oci i relacions saludables, feminisme i igualtat, formació i món laboral, pensament crític, i participació i comunicació.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DE LES SENTÈNCIES

El Pla Local de Joventut s'ha aprovat malgrat l'abstenció de Junts per Sant Cugat. En aquest sentit, tot i que la regidora de Joventut, Alba Gordó, ha agraït les aportacions de Junts al text definitiu, el grup de l'oposició ha lamentat que "moltes de les esmenes només s'hagin inclòs a la introducció del Pla". El regidor de Junts Albert Salarich ha explicat que de totes les esmenes aportades pel seu grup relatives als àmbits d'habitatge, esports, discapacitat i participació, consideren que només se n'ha recollit l'esmena referent a la participació.

En relació amb el Consell de Joves, el nou reglament ha estat aprovat per unanimitat i té per objectiu dotar l'òrgan de més autonomia i diversitat. Els principals canvis fan referència a l'activitat del Consell, que serà qui decidirà a partir d'ara els temes a tractar; a la designació dels membres, que fins ara només podien ser proposats pels centres educatius, i ara també podran ser designats per les entitats o per iniciativa pròpia (a títol personal); i a la duració del càrrec, que passa d'un a dos cursos i afecta també la franja d'edat dels membres, que passa a englobar joves d'entre 12 i 17 anys.


DECLARACIONS

Albert Salarich

Habitatge, esports i discapacitat, sabem que són àmbits que es desenvolupen en altres àrees, però crèiem necessària aquesta vinculació en aquest pla.Sí que hem vist referència a la introducció, però creiem que hauria d'anar una mica més enllà. I d'aquí que proposem la nostra abstenció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio