L'EMD es compromet a materialitzar el pla d'equipaments de Valldoreix
La junta de veïns també ha constatat que "no hi ha motiu per considerar errònia" la inscripció dels terrenys de la parròquia de Sant Cebrià
La sessió s'ha desenvolupat telemàticament / Foto: Captura
PolíticaPublicat el 18/mar/21 per Sergio Morales
L'EMD de Valldoreix treu del calaix i torna a posar sobre la taula l'esborrany el pla d'equipaments del territori. La junta de veïns ha donat llum verda a una moció d'ERC-MES, PSC i CUP-PC, amb vots a favor de Junts per Valldoreix i la negativa de Cs, que també recull que s'obri un procés participatiu per involucrar en la redacció definitiva el veïnat de la vila.
El portaveu dels republicans, Lluc Cahís, considera que aquesta planificació ha de servir per evitar que l'administració descentralitzada caigui en el "clientelisme". I, de fet, ha posat com a exemple un cas recent: "No pot ser que construïm una escola de música per una pressió, de forma reactiva".
La negativa de la vocal de Cs, Anna Cano, ha arribat perquè considera que els esforços s'haurien de centrar a què el pla d'equipaments valldoreixencs s'inclogui en el de Sant Cugat.
La parròquia de Sant Cebrià
A la sessió plenària Junts per Valldoreix ha volgut refermar que la parròquia de Sant Cebrià és la propietària dels terrenys adjacents, així com del cementiri, l'església, la casa rectoral de l'hort. A través d'una moció, el grup municipal que conforma l'executiu de Valldoreix, ha volgut fer constatar que aquests béns són propietat de Sant Cebrià des de l'any 1130, excepte durant la Guerra Civil, quan es va ocupar com a caserna. Així, després de fer un estudi històric, constaten que "no hi ha motiu per considerar errònia la inscripció" dels terrenys.La moció ha rebut el suport de Cs i del PSC. ERC-MES i la CUP-PC, però, hi han votat en contra i, a més, han mostrat la seva sorpresa que el govern traslladés aquesta informació amb una moció. "Sembla que vulguin redimir-se amb l'església", ha dit el republicà Lluc Cahís, que també considera que l'informe hauria d'haver estat "jurídic", no històric.
Més mocions
Els grups municipals s'han posat d'acord amb un text que ha esdevingut institucional i que també va rebre llum verda dilluns passat al ple de Sant Cugat: Valldoreix també reclamarà a la Generalitat i als grups parlamentaris les modificacions necessàries en la llei perquè es puguin concedir llicències d'ampliació en parcel·les amb construccions en situació de volum disconforme amb el planejament vigent.On no ha arribat l'acord ha estat amb la proposta de la CUP-PC perquè la Generalitat es retirés com a acusació particular en causes contra activistes independendistes. La inviabilitat legal ha motivat el vot contrari de Junts per Valldoreix, que amb les negatives del PSC i Cs ha estat suficient per tombar la moció.
Urbanisme
El projecte de l'avinguda Baixador ha fet un pas més per fer-se realitat. El plenari ha aprovat un nou tràmit per passar la pilota a l'Ajuntament de Sant Cugat, que haurà de portar al ple l'aprovació inicial del projecte. Tot això malgrat les queixes de l'associació de veïns de la zona per la proposta presentada i per l'import que haurà d'assumir el veïnat. Des de l'oposició, ho ha recordat la portaveu del PSC, Susanna Casta, que ha subratllat que "no tothom" pot assumir el cost de la urbanització. En aquest sentit, la portaveu de Cs, Anna Cano (única vocal que no ha votat a favor, sinó que s'ha abstingut), ha posat l'accent en el moment econòmic "complicat" actual. Així, gairebé per unanimitat, es fa un pas endavant malgrat l'advertiment del portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, que si els veïns emprenen accions legals per aturar-ho "es podria tornar a la casella de sortida".A la sessió plenària també s'ha aprovat definitivament el project tècnic per al subministrament elèctric del futur parc esportiu del Torrent de Can Badal i per l'enllumenat públic al camí d'accés des de l'avinguda de Can Monmany.