Junts demana aturar de moment la municipalització de l'aigua arran d'una sentència del TSJC

El grup municipal reclama un grup de treball específic per abordar el model de gestió del servei


Temes relacionats

L'oposició demana l'informe que avala l'eficiència de la municipalització de la gestió de l'aigua (22/set/20)

Sant Cugat iniciarà els tràmits per municipalitzar la gestió del servei de l'aigua (19/set/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Cristina Paraira i Carmela Fortuny al ple / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Cristina Paraira i Carmela Fortuny al ple / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat reclama explicacions a l'equip de govern sobre la gestió de l'aigua a la ciutat i les seves intencions de municipalització. L'Ajuntament de Sant Cugat té en estudi la municipalització d'aquest servei, el contracte del qual està adjudicat a Sorea prorrogat fins a maig del 2021, però una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deixa en mans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la titularitat del servei i, per tant, la decisió sobre la seva gestió. És per aquest motiu que el grup municipal demana a l'executiu local aturar de moment el procediment cap a la municipalització, la creació d'un grup de treball específic i que qualsevol mesura es prengui d'acord amb l'AMB en compliment del dictamen judicial.

Junts per Sant Cugat portarà la qüestió al proper ple municipal en forma de prec. La regidora de Junts Cristina Paraira ha asseguretat que es tracta d'un tema "important i complex" que cal abordar.

De fet, el grup municipal ha lamentat que en reiterades ocasions no s'hagi donat resposta a la seva petició d'informació, especialment de l'informe que segons l'equip de govern avala la municipalització de la gestió de l'aigua.

Paraira considera que aquesta intenció contradiu la sentència del TSJC -que encara no és ferma- perquè "ja no és l'Ajuntament qui ha de decidir, sinó l'AMB". En aquest sentit, la portaveu del grup municipal, Carmela Fortuny, reclama aturar el procés engegat pel consistori respecte a la municipalització de l'aigua.

"No vol dir tancar-se a res, sinó fer-ho mitjançant l'AMB", ha dit Fortuny, qui ha demanat no destinar, de moment, més recursos públics a l'estudi de la municipalització i crear un grup de treball específic per fer el seguiment del procediment i les gestions necessàries.

De moment, l'AMB encara no s'ha pronunciat sobre la interpretació que fa d'aquesta sentència, que anul·la part de l'article 3 del reglament metropolità sobre la gestió dels serveis públics metropolitans del cicle integral de l'aigua.




Carmela Fortuny

El tripartit estudia municipalitzar la gestió de l'aigua, però sobre la taula tenim una sentència que deixa clar que la comptència és de l'AMB. Demanem que es constitueixi una taula de treball per tractar aquest tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.