L'Ajuntament preveu ajudes per als sectors més afectats per les noves restriccions, com la restauració

El govern municipal se suma a la moció de l'oposició (Junts i Cs) de suport als bars, restaurants i locals d'oci


  • Comparteix:

Imatge d'un restaurant tancat al carrer Major / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'un restaurant tancat al carrer Major / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha anunciat noves mesures per minimitzar l'impacte de la pandèmia en el teixit econòmic. En concret, ha avançat un nou pla d'ajudes per als sectors més afectats per les noves restriccions i la reactivació del servei de mediació per a locals comercials. Així ho ha assegurat aquest dilluns la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, arran d'una moció presentada per Cs i Junts per Sant Cugat per reclamar a les diferents administracions plans d'ajuda als sectors de l'oci nocturn, la restauració i els locals musicals.

ESCOLTA-HO

POTS CONSULTAR AQUÍ LA MOCIÓ

De fet, els acords de la moció demanen, entre d'altres mesures, la concessió extraordinària de llicències com a bar o cafeteria per als locals de restauració, oci nocturn i musicals, així com autoritzacions per poder col·locar a l'espai públic terrasses.

Segons Vila, es tracta d'una mesura que ja han posat en marxa i a la qual s'afegiran ajudes per aquests sectors. Segons la tinenta d'alcaldia, des de l'inici de la pandèmia s'han impulsat més de 90 mesures de suport al sector econòmic i s'hi han destinat més de 15 milions d'euros a les conseqüències socioeconòmiques de la crisi sanitària.

Els acords de la moció
La moció; que també acorda celebrar un Dia del Comerç Local, lluitar contra els botellots a la via pública i oferir alternatives d'oci per als joves; s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups. Tot i així, Vila ha lamentat que la moció no hagi estat institucional, un fet que ha atribuït a la voluntat de protagonisme de Cs.

Davant aquesta resposta, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha celebrat que el debat hagi servit per a què l'equip de govern faci públic les mesures que té previst posar en marxa. En aquest sentit, l'oposició ha reclamat al govern municipal una mirada més a llarg termini, com ha expressat el regidor de Junts per Sant Cugat, Albert Salarich.

El text també acorda reclamar al govern espanyol un pla de suport a aquests sectors amb mesures com l'ajornament de tributs i a la Generalitat, un pla de rescat econòmic amb ajudes per evitar la desaparició d'empreses i llocs de feina.








Elena Vila

Us informem que en breu reactivarem el servei de mediació per als locals comercials i ja estem treballant una nova línia d'ajudes per als sectors més afectats per aquestes noves restriccions.

Aldo Ciprian

Amb aquesta moció ha sortit el posicionament de Cs i de Junts, però també el govern ha explicat les seves propostes per lluitar contra aquests problemes.

Albert Salarich

Va en la direcció d'ajudar, però aquesta moció no es pot quedar aquí i ha d'anar més enllà perquè no són suficients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.