Mas Gener es queda sense cobertura de la pista esportiva per un informe desfavorable de l'ACA

La proximitat amb la riera ha tirat enrere el projecte, una reivindicació històrica del veïnat


  • Comparteix:

La pista de Mas Gener acull el gruix d'activitats de la Festa Major del barri / Foto: Cugat Mèdia

La pista de Mas Gener acull el gruix d'activitats de la Festa Major del barri / Foto: Cugat Mèdia

Mas Gener es queda sense cobertura de la pista esportiva. Aquesta reclamació veïnal històrica ja estava pressupostada, però un informe desfavorable de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) impedeix ara la seva construcció per la proximitat amb la riera. El ple ha donat llum verda a redistribuir els 270.000 euros que estaven pressupostats a aquesta iniciativa: 79.915 euros serviran per efectuar reparacions urgents a diferents masies de la ciutat i 195.084 euros seran per a l'adquisició de béns immobles per part del consistori.

ESCOLTA-HO

La moció ha prosperat amb els vots a favor dels grups de l'equip de govern i l'abstenció de Cs. Des de Junts per Sant Cugat han posat com a condició del vot favorable que l'executiu es comprometés a tirar endavant el projecte de la cobertura de la pista. El regidor Joan Puigdomènech creu que és tasca del govern 'convèncer' les administracions pertinents per poder recuperar els fons destinats a la cobertura. Això, però, ha rebut la negativa de l'alcaldessa, Mireia Ingla: 'El senyor Puigdomènech vol que ens comprometem a dir que l'ACA canviï d'opinió; i això aquest ajuntament no ho farà'.

La cobertura de la pista de Mas Gener és una reivindicació històrica del veïnat del barri i l'executiu tenia la intenció de tirar endavant el projecte. Ara s'hauran de posar sobre la taula opcions alternatives, com podria ser la instal·lació d'una carpa quan tingui lloc la festa grossa de la zona.

Les pantalles acústiques no són 'una prioritat' per al ministeri de Foment
El nom de Mas Gener també ha aparegut al torn de precs i preguntes. El regidor de Junts Joan Puigdomènech ha demanat sobre en quina situació es troba la instal·lació de pantalles acústiques a l'AP-7/B-30 a l'altura del barri mirasolenc. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat que, després d'una reunió amb els responsables estatals d'aquest projecte, se li ha traslladat que les pantalles 'no són una prioritat' per a Foment, que apostarà per altres solucions. Soler ha recordat, a més, que el projecte estava redactat, però no aprovat ni contingut en cap partida pressupostària, ja que els comptes espanyols estan prorrogats des de 2017.


Puigdomènech - Ingla

Una vegada es convencin les administracions que toquen, que es reflotin els fons que calguin per a la cobertura. / El senyor Puigdomènech vol que ens comprometem a dir que l'ACA canviï d'opinió. I això aquest ajuntament no ho farà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.