Mas Gener, l'avinguda Baixador i la comissaria de la Policia Nacional, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull tots els detalls de l'últim torn de l'ordre del dia del ple municipal


  • Comparteix:

La urbanització de l'avinguda Baixador, un tema freqüent al ple de Sant Cugat / Foto: Google Maps

La urbanització de l'avinguda Baixador, un tema freqüent al ple de Sant Cugat / Foto: Google Maps

El futur de les pantalles acústiques de Mas Gener, de l'avinguda del Baixador i de la comissaria de la Policia Local són alguns dels temes que han sorgit al torn de precs i preguntes. És l'últim punt de l'ordre del dia del ple municipal, on els regidors de l'oposició traslladen dubtes i peticions al govern. Cugat Mèdia recull tots els detalls del debat.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (00') ha preguntat al govern sobre la protesta per reclamar solucions a les dificultats per obtenir cita prèvia per fer qualsevol tràmit d'estrangeria, que va tenir lloc fa dues setmanes davant la comissaria de la Policia Nacional. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (13'25'') ha explicat que l'Ajuntament s'ha ofert com a interlocutor per abordar la situació amb la delegació del govern espanyol. A més, ha explicat que recentment l'executiu local ha tingut una trobada amb comandaments del cos policial per cercar millores per a la millora de l'espai del carrer Vallès, tot i que no les ha concretat.

Ciprian (01'00'') i el regidor de Junts per Sant Cugat Albert Salarich (9'55'') ha demanat un informe que avalaria la idoneïtat de municipalitzar el servei d'aigua a Sant Cugat. Salarich, a més, ha preguntat pels detalls sobre la possible internalització d'aquest servei. La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente (15'55'') ha explicat que encara no s'han facilitat els detalls de l'informe perquè abans els ha de posar sobre la taula la comissió tècnica. Quant a la resta de dades, la cupaire no les ha facilitat, però ha defensat una autogestió seria més barata i eficient per al consistori.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (02') ha fet referència a unes tanques als escocells dels arbres de l'avinguda de Cerdanyola que 'fan sensació d'inacabat'. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (19'30''), ha explicat aquestes tanques serveixen per afavorir l'arrelament dels arbres i que es retiraran abans de l'inici de la campanya de Nadal.

Fernández-Jordán (2'45'') també ha demanat millores en accessibilitat a l'entorn de la plaça de Lluís Millet per facilitar l'accés a les parades d'autobús. El regidor de Mobilitat, Transport i Serveis Urbans, José Gallardo (20'15''), ha explicat que s'estan buscant solucions.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (3'30'') ha preguntat per l'estat de la instal·lació de les pantalles acústiques de Mas Gener, al tram per on passa l'AP-7/B-30. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (21'10''), ha explicat que, després d'una reunió amb els responsables estatals d'aquest projecte, se li ha traslladat que les pantalles 'no són una prioritat' per a Foment, que apostarà per altres solucions. Soler ha recordat, a més, que el projecte estava redactat, però no aprovat ni contingut en cap partida pressupostària, ja que els comptes espanyols estan prorrogats des de 2017.

Puigdomènech (4'00'') també ha demanat quina és la relació entre l'Ajuntament i l'entitat FAADA. El regidor de Seguretat Ciutadana i Benestar Animal, Francesc Carol (23'50'') ha explicat que les relacions són com amb qualsevol altre associació.

El regidor de Junts Eloi Rovira (4'47'') ha parlat sobre la cobertura de la ZEM Jaume Tubau, que anava a càrrec d'una empresa que va fer fallida; Rovira ha preguntat quan es reprendrà la iniciativa. La regidora d'Esports, Gemma Aristoy (25'), ha explicat que ara s'està treballant la prohibició perquè la companyia no es pugui presentar a altres concursos públics durant tres anys. Ha detallat, a més, que la nova licitació està a punt de realitzar-se.

La regidora de Junts Sandra Casat (5'15'') ha preguntat en quin punt es troba el seguiment per a la reobertura dels consultoris sanitaris de la Floresta i les Planes. La regidora de Salut, Gemma Aristoy (25'20''), ha explicat que ha tingut reunions amb la delegació territorial de Salut i que tindrà una resposta sobre aquest tema a finals d'aquesta setmana. Tot i això, la idea és que els consultoris puguin reobrir durant l'octubre.

La regidora de Junts Cristina Paraira (6') i la portaveu del grup, Carmela Fortuny (7'30''), han demanat a l'alcaldessa que 'gestioni el ple sense limitar de manera abrupta o retirar la paraula' als membres de l'oposició. També han criticat que es cridi l'atenció per la forma de les intervencions a Junts, però no a Cs. L'alcaldessa, Mireia Ingla (26'20''), ha reclamat 'ordre i respecte' a tots els regidors per trobar 'equilibri' per intervenir 'quan calgui i respectar els torns i els companys'.

Fortuny (7') també ha explicat que ha rebut queixes per part de la ciutadania sobre el servei de neteja i manteniment de la via pública. Li ha respost el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (29'), que ha subratllat que el servei és el mateix que hi havia durant el mandat anterior, quan Fortuny va ser alcaldessa, i ha atribuït la intervenció a un 'interès polític'. Gallardo, a més, ha subratllat que surant l'estiu s'ha incrementat el servei de neteja i s'ha reforçat amb equips de desinfecció.

El regidor de Junts Albert Salarich (8'50'') ha preguntat quines actuacions s'estan fent des del govern per donar resposta a la limitació de l'oci per al jovent i ha demanat que es tingui en compte la moció que es va aprovar al respecte. La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila (33'), ha explicat que ha mantingut reunions amb els empresaris de l'oci nocturn, que formen part de la taula d'emergència local del comerç.

La regidora de Junts Núria Fernández (10'50'') ha reclamat la llista de contractes pendents de licitar, com és el cas del servei d'atenció domiciliària. L'alcaldessa (37') ha respost que se li facilitarà la informació.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (11'30'') ha lamentat que el govern no ha facilitat encara el calendari per a les sessions de la taula de diàleg pel Tribut Metropolità i ha demanat si té 'predisposició sincera' per dialogar. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler (36'50''), ha assegurat que el calendari es farà arribar als integrants de la taula aquest dimarts. Sobre el diàleg, ha reiterat que la moció que va donar via lliure a la taula de diàleg no es va aprovar amb tots els acords.

Brugarolas (12'25'') també ha preguntat sobre el projecte de l'avinguda Baixador i ha reclamat que la col·laboració econòmica és 'imprescindible' perquè tiri endavant, ja que la llei d'estabilitat pressupostària limita l'acció per part de l'EMD de Valldoreix. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (39'35'') ha explicat que ara ha quedat clar que l'aportació dels veïns també estaria subjecta a la regla de la despesa i que s'ha de definir fins a on arriben tant l'administració municipal com la descentralitzada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.