El curs polític arrenca amb el ple municipal de setembre

L'adhesió a l'Associació de Municipis per l'Energia Pública i el record als santcugatencs als camps nazis, entre els punts que es tracataran

El ple municipal de Sant Cugat es pot seguir en directe amb Cugat Mèdia

Política

Publicat el 18/set/20 per Albert Prat

El ple municipal acordarà aquest dilluns, en sessió ordinària, adherir-se a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, farà una declaració institucional en memòria dels santcugatencs deportats als camps nazis i renovarà l'acord amb Protecció Civil per detallar i reconèixer la feina de voluntariat que fa. Una moció per convocar la taula de mobilitat serà l'única institucional d'un ple que també en debatrà tres de l'oposició, una a favor de la suficiència financera dels ens locals de Junts i dues de Cs, una per elaborar un pla contra l'okupació d'habitatges i una altra per rebutjar el transfuguisme.

Nou pas per a què Sant Cugat disposi d'una xarxa de distribució d'energia pública. Aquest és l'objectiu final de la incorporació de Sant Cugat a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP), que s'aprovarà al ple de dilluns. La intenció és 'anar més enllà' que amb la distribució de l'aigua, ja que les xarxes de distribució de moment són privades. Des del govern local asseguren que es tracta d'una 'aposta molt ambiciosa', que vol reunir el màxim de municipis i entitats per democratitzar l'accés a l'energia i que aquesta sigui renovable i sostenible.

Pel que fa al nou conveni de col·laboració dentre l'Ajuntament i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPCSC), preveu un augment d'11.000 euros per a material. Segons el govern, l'acord 'modernitza la situació' d'una entitat amb més de 30 anys d'història. Un 'agraïment' i 'homenatge' a les persones voluntàries, que actualment són 25. A l'inici del mandat, segons explica l'executiu, n'hi havia 15 i la previsió és arribar als 30 properament.

A més, el ple també farà una declaració institucional prevista per al març i que es va deixar suspesa per la pandèmia en memòria dels sis deportats santcugatencs als camps de concentració, víctimes de l'Holocaust. Hi ha previstos dos actes, un el 14 d'octubre amb la presentació de les sis pedres Stolpersteine i el Quadern de Patrimoni al Museu de Sant Cugat, dedicat als deportats, i l'altre el 30 de gener, amb un itinerari guiat per l'historiador local José Fernando Mota a les llars de les víctimes, on s'instal·laran les pedres. Aquestes dues dates es poden veure alterades per la situació de la pandèmia. Al llarg de l'any vinent, la intenció de l'Ajuntament és adherir-se a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme MAI MÉS impulsada per Amical de Mauthausen.

Com és habitual, el ple arrencarà a les quatre de la tarda i es podrà seguir en directe a Cugat.cat i a Facebook. L'audiència pública arrencarà a les set de la tarda.

Consulta aquí l'ordre del dia del ple municipal de setembre.