Ingla: 'El conflicte Catalunya-Estat espanyol requereix més alçada de mires de la que hi ha avui dia'

L'alcaldessa reivindica al discurs institucional de la Diada els valors amb què la ciutadania ha afrontat la pandèmia


Temes relacionats

Sant Cugat viu una Diada diferent, marcada per la distància i l'emoció amb el marc de la Covid-19 (11/set/20)

Què han dit els polítics a l'ofrena floral de la Diada? (11/set/20)


  • Comparteix:

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, durant el discurs / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, durant el discurs / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, considera que les relacions entre l'Estat espanyol i Catalunya han empitjorat en els últims dotze mesos i fa una crida a 'l'alçada de mires' per revertir-ho. En el discurs institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Ingla ha reivindicat que 'tornem a la política' i a seguir 'parlant' perquè així 'cada dia estarem més a prop els uns dels altres'. En un Onze de Setembre atípic a causa de les restriccions per motius sanitaris, l'alcaldessa ha posat de relleu els valors amb què la ciutadania ha afrontat la pandèmia, com la solidaritat i la responsabilitat per haver seguit el confinament. 'En temps difícils és quan ha de sortir el millor de nosaltres i crec que això ha estat així', ha explicat.

Amb aquesta situació excepcional, la republicana ha reivindicat també el paper de l'Ajuntament de Sant Cugat: 'Ha estat i continua estant al peu del canó per ajudar a les persones'.

Ingla considera que el conflicte entre Catalunya i l'Estat està 'enquistat' a causa de la no-governança i ha lamentat que les forces polítiques estan 'generant una confrontació que en els nostres carrers no existeix'. Admet que la societat està 'tensionada', però no dividida; i lamenta que 'hi ha algú que té interès en què continuï així'. Amb aquesta situació, l'alcaldessa considera que Pedro Sánchez i Quim Torra 'són els primers que haurien de desencallar el problema'. Ha criticat que des de Madrid no s'abordi la situació dels presos de l'1-O, però també ha llançat un dard contra el Govern català: 'prefereix que les eleccions al Parlament les convoqui el Tribunal Suprem', ha sentenciat.

Quant a la situació dels presos, ha recordat Raül Romeva, que va poder sortir de presó i visitar l'Ajuntament de Sant Cugat, però a qui poc després la jutgessa va anul·lar la concessió del tercer grau. 'Això no facilita l'entesa, genera més dolor entre els presos i les preses i les seves famílies, i més distància emocional'. Ingla ha insistit que 'l'amnistia és l'única sortida possible'.

Ingla ha defensat les urnes com 'l'única opció possible' per resoldre el conflicte i caminar cap a 'un bé superior, que és l'interès general'. A més, ha posat en valor la importància de les cures, del servei a les persones més vulnerables. De fet, ha remarcat que aquest espai 'el protagonitzem les dones' i ha agraït les professionals que han treballat en aquest sector durant la pandèmia.

Tornant a la celebració nacional, l'alcaldessa ha reivindicat que Sant Cugat és una ciutat 'plural, mestissa i oberta a tothom', on 'no preguntem a ningú d'on ve, sinó cap a on vol anar'. També ha volgut allunyar-se de 'l'orgull patri' i ha subratllat que a Catalunya no es reivindica el fet nacional 'amb l'exhibició de força que encarnen les desfilades militars pròpies d'altres èpoques'. 'La nostra Diada va més enllà de la commemoració de la caiguda de Barcelona al 1714'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.