El Consell de Ciutat, l'espai per vehicular la resposta a la crisi de la Covid-19
L'equip de govern vol que sigui un espai de debat i anàlisi contra els efectes socials i econòmics de la pandèmia
Sant Cugat ja treballa per fer front a les conseqüències de la Covid-19 / Foto: Cugat Mèdia
PolíticaPublicat el 27/jul/20 per Anna González
El Consell de Ciutat serà l'espai on aplegar les aportacions dels diferents agents del municipi per continuar donant resposta a les conseqüències de la Covid-19. Així ho defensa l'equip de govern, que aquest dilluns ha aprovat al ple una moció alternativa per reprendre el Consell de Ciutat com a espai de debat, reflexió, anàlisi i conclusions de cara a fer front a la crisi i els seus efectes en el municipi. El govern municipal vol canalitzar totes les aportacions que han de servir de resposta a la crisi generada per la pandèmia a través d'aquest espai.
Escolta-ho
Així ha respost l'equip de govern a la moció presentada per Junts per Sant Cugat de suport a la gestió de les entitats esportives, especialment afectades per les conseqüències de la pandèmia. En el text original, Junts proposava un seguit d'accions com l'avançament per la via d'urgència de les subvencions municipals del 2019, l'elaboració d'un pla de rescat i l'avançament del 80% de les subvencions per a la temporada vinent, entre d'altres.
Segons la regidora d'Esports, Gemma Aristoy, algunes de les mesures ja estan previstes al document elaborat per les comissions informatives especials i d'altres cal canalitzar-les a través de les noves comissions i el Consell de Ciutat, que està previst que es constitueixi a l'octubre. És per això que l'equip de govern ha presentat una moció alternativa; que ha estat aprovada amb els vots del govern, però el rebuig de l'oposició; que defensa aquests espais de participació com els mecanismes per treballar les accions de resposta a les conseqüències de la Covid-19.
El text alternatiu no ha agradat a l'oposició, que fins ara ha fet arribar les seves aportacions a les comissions informatives especials. El regidor de Junts Eloi Rovira ha lamentat que es tracti només d'una qüestió de forma sobre l'espai on es fa el debat.
De fet, el mateix ple municipal ha donat el vistiplau aquest dilluns al document final d'aquestes comissions, que preveu un centenar de mesures contra la crisi social i econòmica generada per la pandèmia. Aquestes s'afegeixen al primer pla de xoc aprovat pel govern municipal amb 60 mesures. A partir d'ara el seguiment es farà a través de comissions i el Consell de Ciutat serà l'espai on aglutinar el debat i les noves propostes.
Banc Municipal de patrocinis
Una situació similar també s'hi ha donat amb la proposta de Junts per Sant Cugat per crear un Banc Municipal de Patrocinis amb l'objectiu d'ajudar econòmicament les entitats socials, esportives i culturals de Sant Cugat. En concret, el text proposava, a través d'aquest banc, buscar el compromís de les 3.000 empreses de Sant Cugat per fer aportacions periòdiques que serveixin de finançament per a les entitats. Una comissió formada pels grups municipals, tècnics i una representació del món empresarial seria l'encarregada de triar anualment el destí de la recaptació.
En aquest cas, però, la moció ha estat retirada pels proposants, que han assegurat que l'equip de govern ja s'ha compromès a donar-hi compliment a la creació d'aquesta eina.
DECLARACIONS
Gemma Aristoy
El que es proposa en aquesta moció s'ha proposat a la comissió especial. Ja hem treballat línies que contenen aquestes propostes.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Eloi Rovira
Hi ha un context de treball que portem al ple perquè no s'ha recollit al primer informe. Entenem que era aprovable i és rèdit per al govern. No entenem que facin una alternativa.
Your browser doesn’t support HTML5 audio