Millors equipaments i més espais de trobada i convivència, principals demandes per a Centre Est als pressupostos participatius
El consell de barri de Centre Est ha estat el primer a la història en celebrar-se, aquest dimecres, telemàticament
La sessió ha estat la primera celebrada telemàticament / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
PolíticaPublicat el 10/jun/20 per Sergio Morales
Els pressupostos participatius, que enguany posen la mirada en els barris, comencen a rodar. En el cas del districte de Centre Est s'han recollit de moment 35 propostes, la majoria de les quals estan enfocades a la millora d'equipaments i a potenciar espais de trobada, a generar espais públics de convivència 'inclusius, nets i segur' i a apostar per a una mobilitat 'accessible, sostenible i inclusiva'. Centre Est disposa de 434.000 euros corresponents als pressupostos municipals del 2020 i 2021. Aquests diners poden anar destinats a inversions, amb un màxim de 50.000 euros per projecte, i a despesa ordinària, amb un topall de 5.000 per proposta. Els tres consells del centre poden presentar, a més, propostes conjuntes d'inversió de fins a 150.000 euros i de despesa ordinària de fins a 15.000.
Els detalls s'han donat a conèixer aquest dimecres en un consell de barri que, per primera vegada a la història, ha tingut lloc de forma telemàtica. 'És una manera diferent de relacionar-nos, però hem de pensar quines són aquestes maneres que tenim per seguir participant', ha reflexionat la presidenta de l'ens participatiu, la regidora Esther Madrona, que ha posat en valor el transcurs de la trobada.
A la sessió s'ha donat llum verda a què el vocal de l'AV de Can Magí, Ferran de Juan, sigui el representant de l'òrgan participatiu al consell de ciutat. Mercè Mora, de l'AV de Coll Favà, serà la suplent.
Pressupostos
Al consell de barri s'ha donat compte de les actuacions recollides al pressupost municipal que afectaran els barris del districte. L'obra més costosa (450.000 euros) servirà per a la renovació del carrer de l'Abat Marcet. Es destinaran 100.000 euros a rehabilitar la coberta i a millorar el pati de l'escola Gerbert d'Orlhac i es tiraran endavant els bucs musicals del Casal Torreblanca. També es farà una aposta per crear horts urbans a l'avinguda Roquetes (76.000 euros) i es farà un itinerari per a bicicletes als barris de Can Magí i Coll Favà. La millora de l'entorn urbà també queda recollit als comptes municipals, que dilluns van rebre l'aprovació inicial del ple.
Preocupació per l'estacionament de caravanes
Des de l'AV de Coll Favà han expressat inquietud sobre caravanes que, asseguren, estan aparcades al barri de manera irregular. Des de l'Ajuntament han recordat que es va crear un aparcament per autocaravanes a la Guinardera i que l'ordenança no permet que estacionin a cap altre lloc. En tot cas, la situació s'abordarà a la comissió de seguretat del districte.
DECLARACIONS
Esther Madrona
És una manera diferent de relacionar-nos, però hem de pensar quines són aquestes maneres que tenim per seguir participant.
Your browser doesn’t support HTML5 audio