Sant Cugat oficialitza l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública

L'Ajuntament està enllestint l'estudi sobre l'eficiència d'una possible municipalització del servei de l'aigua


Temes relacionats

Avanç cap a la municipalització de l'aigua a Sant Cugat (16/des/19)

Sorea manté la gestió de l'abastament d'aigua fins a decidir sobre la municipalització del servei ( 7/mai/19)

Aturat el concurs per a la gestió de l'aigua fins completar l'estudi de la seva municipalització (17/des/18)

El ple rebutja l'augment de la tarifa de l'aigua i tornarà a reclamar la gestió pública del servei (17/abr/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat estudia la municipalització del servei de l'aigua / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat estudia la municipalització del servei de l'aigua / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat s'ha incorporat, tal com va aprovar el ple municipal a finals de l'any passat, a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP), que es dedica a difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l'aigua, a més de donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió internalitzada del servei. L'objectiu del govern local, que 'està enllestint' l'estudi sobre l'eficiència de la prestació del servei i també està pendent de rebre l'estudi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre la viabilitat de fer-ho de forma directa, és 'preparar la ciutat per a una possible gestió pública' de l'aigua.

33 municipis catalans formen part ja d'aquesta associació, constituïda el 2018, entre els quals sumen 3,3 milions de persones de població, amb ciutats com Barcelona, Badalona, Girona, Lleida, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola. La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente, es mostra convençuda en un comunicat que 'la forma més eficient i sostenible de prestar el servei d'abastament d'aigua és a través de gestió directa. En aquest sentit, des del govern local ho veuen com una unió 'd'esforços amb els municipis que ja ho han aconseguit'.

L'AMAP organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d'investigació i recerca sobre gestió de l'aigua; difon bones pràctiques; proveeix serveis d'assessorament i d'assistència jurídica i administrativa per als seus membres en processos de recuperació de concessions i remunicipalització de serveis; i revisa el compliment de les clàusules dels contractes de concessió actuals d'aquells municipis que es plantegin la seva recuperació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.