El Congrés aprova la quarta pròrroga de l'estat d'alarma fins al 24 de maig

El PP finalment s'absté i Vox, ERC, JxCat i la CUP hi voten en contra

El Congrés durant la votació de la pròrroga / Foto: ACN

Política

Publicat el 6/mai/20 per Acn

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres la quarta pròrroga de l'estat d'alarma fins al 24 de maig. Ho ha fet amb una majoria més ajustada que en les anteriors votacions, amb el suport de la coalició de govern formada pel PSOE i Unides Podem i Cs, el PNB, Més País i els grups Coalició Canària, Teruel Existe i Nova Canària. El PP finalment s'ha abstingut, així com EH Bildu i el BNG. Vox, ERC, JxCat i la CUP hi han votat en contra. La mesura ha comptat amb 178 suports, 75 vots en contra i 97 abstrencions.

El president de l'executiu, Pedro Sánchez, ha assegurat que aixecar ara l'estat d'alarma seria 'un error absolut' i ha demanat a les Comunitats Autònomes corresponsabilitat fiscal perquè en el context actual calen recursos públics i no s'han de fer 'regal fiscals' ni 'obsequis als qui més tenen'. També ha promès que la desescalada serà 'cogovernada' i que les autonomies hi tindran un paper 'protagonista.

Sánchez també ha dit que els indicador demostren que la malaltia 'està essent controlada' i ha anunciat que en el moment en què la major part de l'Estat estigui a la fase 1 el govern decretarà el dol oficial. També ha dit que quan s'acabi la desescalada es farà un homenatge públic a les víctimes de l'epidèmia del coronavirus.