Sant Cugat treballa en un pacte global i participat contra les violències masclistes

La intenció del govern és confeccionar un protocol al qual es puguin adherir totes les entitats i també agents privats per erradicar les violències

Política

Publicat el 20/feb/20 per Martí González

L'equip de govern està elaborant un protocol 'de ciutat' contra les violències masclistes, global i participat, i centrat en els espais d'oci, tant públics com privats. Ho ha explicat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en una entrevista a Cugat Mèdia, on també ha posat sobre la taula les conclusions sobre les marxes exploratòries i l'estudi sobre els pressupostos amb perspectiva de gènere, que han d'arribar 'aviat' i que marcaran les línies d'intervenció departamental a seguir.

Gibert ha explicat que aquest protocol ha de ser 'compartit' i 'que la gent se'l senti seu'. Ha reivindicat la tasca d'entitats feministes que ja apliquen protocols contra les violències masclistes i ha expressat la intenció 'd'enganxar' també agents privats. L'objectiu ha de ser erradicar les violències més explícites i també les implícites que generen 'espais no segurs' per a les dones.




DECLARACIONS

Núria Gibert

El protocol és important, però ha de ser compartit, que la gent se'l senti seu. No només els col·lectius, que ja fa temps que van avançades i apliquen protocols contra les agressions en espais d'oci. Nosaltres com a Ajuntament no desistim de la responsabilitat que tenim d'aplicar-los.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Núria Gibert

Aquest procés està molt centrat en els espais d'oci, però creiem que si funciona i la gent se'l creu pot ser molt empoderador i interessant per fer un pacte santcugatenc contra les violències.

Your browser doesn’t support HTML5 audio