Avanç cap a la municipalització de l'aigua a Sant Cugat
Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de municipis i entitats per l'aigua pública
Sant Cugat podria passar a municipalitzar el servei d'aigua / Foto: Cugat Mèdia
PolíticaPublicat el 16/des/19 per Sergio Morales
Sant Cugat fa un pas més cap a la municipalització del servei de l'aigua. Ho fa amb l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP), una agrupació de la qual formen part ciutats i pobles que s'autogestionen el subministrament d'aigua o tenen la intenció de fer-ho. L'entitat ofereix suport als ajuntaments que vulguin encaminar-se cap a la gestió pública i realitza accions de difusió, impuls i sensibilització.
Escolta-ho
L'aprovació de l'adhesió ha estat possible gràcies als vots a favor dels grups de l'equip de govern. Junts i Cs, per la seva banda, han votat en contra. Una negativa que els postconvergents han fonamentat en no tenir prou informació sobre la utilitat d'adherir-se a l'associació. La regidora Cristina Paraira, però, ha subratllat que, en cas que la gestió municipal sigui més eficient, en termes econòmics i de qualitat del servei, s'hi posicionaran a favor.
Un discurs compartit per Cs, però amb matisos. El portaveu taronja, Aldo Ciprian, considera que una gestió pública del servei suposarà un sobrecost i que generarà 'una nova capa de funcionaris' que augmentarà la despesa municipal.
La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, ha insistit que s'ha de garantir que la gestió dels serveis municipals sigui el més eficient possible. És per aquest motiu que l'equip de govern vol estudiar la viabilitat d'internalitzar el control del subministrament d'aigua.
Sant Cugat haurà de pagar prop de 3.000 euros anuals per formar part de l'AMAP.
No és la primera vegada que el ple aborda la possible municipalització del servei d'aigua. A la sessió del maig d'enguany, el plenari va donar llum verda a donar continuïtat a la prestació del servei d'abastament d'aigua per part de Sorea, que s'acabava a l'estiu. Això serà fins que l'Ajuntament conclogui sobre la internalització del servei, que està en estudi. La decisió, però, s'haurà de prendre abans de dos anys, el màxim en què l'empresa pot mantenir la gestió sense una nova licitació.
DECLARACIONS
Lourdes Llorente
Tots els serveis públics s'han de servir de la manera més eficient, tant els que tenen gestió pròpia com els que es liciten.
Your browser doesn’t support HTML5 audio