Torra lliura a l'Arxiu Nacional el seu fons presidencial: 'És memòria viva'

L'expresident de la Generalitat ha fet efectiva la donació acompanyat per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga


  • Comparteix:

Quim Torra, Natàlia Garriga i Francesc Balada / Foto: Cugat Mèdia

Quim Torra, Natàlia Garriga i Francesc Balada / Foto: Cugat Mèdia

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ja disposa del fons documental de la presidència de Quim Torra. El lliurament es va efectuar materialment a l'abril, però no ha estat fins aquest dijous que s'ha oficialitzat, amb la signatura de l'expresident. Torra ha reivindicat que aquest material va més enllà de ser simples papers: 'És memòria viva que ens permet repensar-nos'. L'expresident ha posat en relleu el fet que la documentació representa el treball 'de moltíssima gent' vinculada al Gabinet de Presidència.

El fons documental té un volum de 18,3 metres lineals i aborda del 17 de maig de 2018 a l'11 de març de 2021. Malgrat que Torra va quedar inhabilitat el setembre de 2020, la documentació abasta fins a l'inici de la 13a Legislatura. El fons conté la documentació derivada de la gestió administrativa del Gabinet del President i la produïda pel desenvolupament de les funcions pròpies de la presidència de la Generalitat. Així, s'hi troba documentació vinculada a viatges i visites, actes protocol·laris, relació amb altres administracions i també amb sector privat i particulars, així com el desenvolupament de l'acció de govern.

La consellera de Cultura, la santcugatenca Natàlia Garriga, ha qualificat aquest ingrés de "molt important", alhora que ha destacat com aquest tipus de lliuraments contribueixen en la transparència. "Els fons presidencials són un bé públic", ha reivindicat.

Torra ha explicat com ha estat usuari de l'Arxiu Nacional en nombroses ocasions, fet pel qual ha posat de manifest la il·lusió de ser ell, en aquesta ocasió, qui contribuïa en els fons. En tot cas, s'ha posat a disposició de l'Arxiu per estudiar el lliurament del seu fons personal, com a responsable del CCCB, com a president d'Òmnium i com a editor.

Aquesta és la setena tongada de fons documentals institucionals de presidents de la Generalitat que rep l'Arxiu Nacional. A més, s'hi poden trobar els fons de Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas, Francesc Macià i Lluís Companys. Queden pendents d'ingressar els fons de Carles Puigdemont, així com de Josep Irla i Josep Tarradellas.


Quim Torra

Permet al país reestudiar-se. Això no són papers morts, és memòria viva que ens permet repensar-nos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.