Junts per Sant Cugat reafirma aquest 1-O el seu compromís amb la República catalana

El partit demana 'unitat', 'intel·ligència' i 'determinació' per 'afrontar' la sentència del judici als líders independentistes presos


  • Comparteix:

Junts per Sant Cugat cita Puigdemont al comunicat per demanar unitat a l'independentisme / Foto: Junts per Sant Cugat

Junts per Sant Cugat cita Puigdemont al comunicat per demanar unitat a l'independentisme / Foto: Junts per Sant Cugat

Junts per Sant Cugat reivindica l'1 d'octubre del 2017 com una data que 'perviurà en la memòria col·lectiva d'aquest país'. Una 'fita històrica' que, dos anys després, 'reafirma el compromís' del partit amb la construcció de la República catalana i el rebuig 'explícit' de 'qualsevol forma de repressió i violència'.

De fet, en aquest sentit, recorden que fa just dos anys més de dos milions de persones 'van decidir participar activament en el referèndum per poder decidir lliurament el seu futur, malgrat la repressió, la violència i la brutalitat exercides per les forces de seguretat espanyoles'. Una resposta, asseguren, 'desmesurada' per fer front a 'l'exercici cívic i democràtic que representa votar'. La portaveu de la formació, Carmela Fortuny, ha explicat a Cugat Mèdia que recorden l'1-O amb 'una barreja d'emocions', 'tristesa per tot el que va succeir, però també fortalesa i il·lusió per demostrar al món com s'han de fer les coses'.

Junts afirma que aquesta actitud de l'Estat espanyol 'es manté encara avui amb una presó preventiva injusta i abusiva, la judicialització del procés, la vulneració reiterada de drets i amb detencions arbitràries i injustificables que intenten construir un relat de violència i terrorisme que res té a veure amb la realitat'.


Carmela Fortuny

Aquell 1 d'octubre de fa dos anys ens va unir i ens va fer més forts que mai i ara cal que ens mantinguem units i forts per tot el que s'acosta. És una barreja de sentiments: tristesa per tot el que va succeir però també fortalesa i il·lusió per demostrar al món com s'han de fer les coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.