L'Ajuntament justifica que els nius de cotorres es van retirar per 'seguretat i soroll'

El regidor de Benestar Animal es compromet a revisar els protocols que va seguir l'empresa


Temes relacionats

La PAS demana explicacions a l'Ajuntament per la destrucció de 34 nius de cotorres ( 8/jul/19)


  • Comparteix:

Imatge dels nius a terra / Foto: PAS

Imatge dels nius a terra / Foto: PAS

La retirada de nius de cotorres de divendres passat va ser per qüestions de seguretat pública i queixes de soroll del veïnat. L'Ajuntament ha respost aquest dilluns a la reclamació de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), que demanava al consistori explicacions sobre 'la destrucció de 34 nius de cotorres sense criteris ètics'. Segons l'ajuntament, es van retirar 37 nius i només hi ha constància que un d'ells caigués a terra. Les cries recollides es van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Tot i així, el regidor de Benestar Animal, i antic membre de la PAS, Francesc Carol, ha explicat que han demanat un informe a l'empresa sobre l'actuació.

Segons Carol, la retirada la va efectuar una empresa subcontractada pel consistori arran de les queixes d'un particular que tenia quatre arbres amb nius d'aquesta espècie. 'Els nius de cotorres pesen molt i, si cauen, poden causar danys als vianants', ha justificat el regidor, que ha explicat que el consistori hi va actuar perquè algunes branques de l'arbrat envaïen la via pública. Per aquesta raó, el regidor també ha explicat que l'actuació també es va dur a terme a dos arbres més del carrer, situats a l'avinguda de Gràcia amb la rambla de Ribatallada.

El regidor també ha defensat que durant l'actuació es va tenir 'un contacte directe' amb la PAS. De fet, Carol ha avançat que dimecres s'hi reunirà per abordar la qüestió, a més de tractar la resta de protocols animalistes pendents com el que es va plantejar elaborar arran de la captura d'un emú a l'octubre.

El responsable de Benestar Animal també ha avançat que una de les voluntats de l'Ajuntament és aprofitar la poda d'hivern per fer la retirada de nius, tal com també havia demanat la PAS en anterioritat. D'aquesta manera, ha explicat, s'evitaria que l'extracció dels hàbitats fos perjudicial per a les cries. Aquesta opció també permetria controlar millor la població de cotorres ja que, en època de criança, disposarien de menys nius on reproduir-se. 'Hem de recordar que les cotorres són una espècie invasora', ha conclòs Carol, que també ha avançat que des de la regidoria pretenen impulsar un cens d'aquesta espècie a la ciutat, així com recuperar la policia animalista, amb formació especialitzada cap als algents. Una altra de les intencions de Carol és convocar la Taula de Benestar Animal aquest juliol mateix o, sinó, al setembre.







Francesc Carol

Revisarem tots els protocols, que no vol dir que estinguin malament. S'avança molt en el Benestar Animal i s'ha de ser conscient que hi ha sistemes menys invasius. En aquesta revisió sempre contarem amb els col·lectius animalistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.