El regidor també ha defensat que durant l'actuació es va tenir 'un contacte directe' amb la PAS. De fet, Carol ha avançat que dimecres s'hi reunirà per abordar la qüestió, a més de tractar la resta de protocols animalistes pendents com el que es va plantejar elaborar arran de la captura d'un emú a l'octubre.
El responsable de Benestar Animal també ha avançat que una de les voluntats de l'Ajuntament és aprofitar la poda d'hivern per fer la retirada de nius, tal com també havia demanat la PAS en anterioritat. D'aquesta manera, ha explicat, s'evitaria que l'extracció dels hàbitats fos perjudicial per a les cries. Aquesta opció també permetria controlar millor la població de cotorres ja que, en època de criança, disposarien de menys nius on reproduir-se. 'Hem de recordar que les cotorres són una espècie invasora', ha conclòs Carol, que també ha avançat que des de la regidoria pretenen impulsar un cens d'aquesta espècie a la ciutat, així com recuperar la policia animalista, amb formació especialitzada cap als algents. Una altra de les intencions de Carol és convocar la Taula de Benestar Animal aquest juliol mateix o, sinó, al setembre.
Francesc Carol
Revisarem tots els protocols, que no vol dir que estinguin malament. S'avança molt en el Benestar Animal i s'ha de ser conscient que hi ha sistemes menys invasius. En aquesta revisió sempre contarem amb els col·lectius animalistes.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.