L'Ajuntament retorna a Valldoreix uns terrenys on havia de construir habitatge protegit

L'EMD els va cedir per edificar habitatge públic que no s'ha construït

La junta de veïns ha estat l'última ordinària del mandat / Foto: Cugat.cat

Política

Publicat el 17/mai/19 per Roger Cuartielles

L'EMD de Valldoreix va acordar el 2013 cedir a l'Ajuntament tres finques del voltant de l'estació perquè el consistori hi construís habitatge protegit. Es tractava d'una extensió de terreny d'un total de 2.188 metres quadrats que l'administració santcugatenca passava a gestionar a canvi de cedir a Valldoreix el passeig del Nard, els terrenys de davant del CAP de la zona i un tram del carrer de Mossèn Cinto. Sis anys més tard, però, la construcció d'habitatge protegit no s'ha executat i ambdues administracions han acordat que els terrenys cedits a Sant Cugat retornin a mans de Valldoreix.

La decisió s'ha donat a conèixer aquest dijous a l'última junta de veïns de Valldoreix ordinària, en què el seu president, Josep Puig, ha explicat que l'Ajuntament ha renunciat a fer-hi les obres que plantejava i que per això, tal com establia el conveni signat, els terrenys tornen a mans de Valldoreix. De fet, Puig ha detallat que el conveni fixava 10 anys per fer-hi les obres, però que com que 'han desestimat utilitzar les finques per fer-hi habitatge', han decidit no esperar-se als 10 anys i que el retorn sigui ara. Puig també ha explicat que els terrenys que Sant Cugat va cedir com a contrapartida seguiran en mans de l'administració valldoreixenca.

El president de l'EMD, però, també ha volgut deixar clar que 'l'Ajuntament no renuncia a construir habitatge públic', i ha recordat que ja hi ha plantejada la construcció d'una promoció d'habitatge públic a Valldoreix, concretament al carrer de les Santjoanistes.

Des de l'oposició tampoc interpreten la qüestió com una 'renúncia del consistori a l'habitatge públic' i de fet celebren la mesura. Tant Xavier Humet, de la CUP-PC, com Noël Climent, d'ERC-MES, han agraït el retorn. Una qüestió que, han recordat, feia temps que reivindicaven perquè Valldoreix posseís de més territori propi.

Programa per atendre els MENA
A banda d'aquesta qüestió, la junta de veïns també ha aprovat per unanimitat una moció de la CUP-Procés que demanava establir un programa per atendre joves que migren sense referents adults, els coneguts com a Menors no acompanyats (MENA). La sessió també ha servit perquè el govern donés compte de diferents qüestions econòmiques.


DECLARACIONS

Josep Puig

Es desestima l'ús d'aquests terrenys per fer habitatge. Ells renuncien a fer obres en aquests terrenys i llavors ens el retornen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio