Desbandada a Demòcrates Sant Cugat per 'desavinences amb la cúpula del partit'

Lluís Fernández, que també deixa Primàries Sant Cugat, no descarta que neixi una nova plataforma política


Temes relacionats

La direcció nacional de Demòcrates no avala una coalició amb Junts per Sant Cugat (14/feb/19)

Demòcrates proposarà a Junts per Sant Cugat anar plegats a les eleccions (30/gen/19)

Demòcrates demana 'unitat' als partits sobiranistes de cara a les municipals (11/des/18)


  • Comparteix:

Fernández, el quart per l'esquerra, en una assemblea de Demòcrates/ Foto: Cedida

Fernández, el quart per l'esquerra, en una assemblea de Demòcrates/ Foto: Cedida

Un 85% dels voluntaris de Demòcrates Sant Cugat ha formalitzat aquest dimecres la baixa del partit per 'desavinences amb la cúpula'. La decisió ve precedida per un degoteig de baixes a la formació, entre elles la del regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, que figura a la llista de Junts per Sant Cugat.

Lluís Fernández, que va presentar candidatura a les primàries del partit per ser l'alcaldable, és un dels noms destacats de les baixes. La negativa de la direcció a formar part de la plataforma unitària independentista proposada per l'ANC, tal com havia votat l'assemblea local, és el principal motiu que esgrimeix Fernández per desvincular-se de la formació.

En declaracions a Cugat.cat, el fins ara portaveu comarcal de Demòcrates ha assegurat que això 'contradiu' un dels pilars bàsics fundacionals del partit, com és la subsidiarietat, i que els ha fet veure que estaven 'en el partit equivocat', que ha definit com a 'centralista'. Les decisions sobre les possibles coalicions, segons Fernández, les ha de fer cada municipi i no a l'àmbit nacional.

Fernández ha assegurat que, després de la marxa de la gran majoria de voluntaris, a Demòcrates Sant Cugat hi queden 'quatre o cinc persones'. També ha anunciat que ell deixarà Primàries, tot i haver estat elegit en segon lloc.

Futur partit
D'aquesta escissió, que segons els ja exvoluntaris 'està passant a altres llocs' com a Terrassa, Viladecavalls, Rubí, i també a l'àmbit nacional, Fernández ha anunciat que 'és possible' que neixi una nova plataforma 'd'on pugui sortir un nou partit polític'. També ha descartat unir-se a una altra formació. Tot i això, ha reconegut que les baixes són molt recents i ho han 'd'acabar de parlar'.


Lluís Fernández

La gent de Sant Cugat és la que ha de decidir què fa, el principi de subsidiarietat per nosaltres és bàsic. Va venir la Núria de Gispert i ens va dir que no i vam pensar que estàvem en un partit equivocat. Nosaltres som jacobins i aquest és un partit centralista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.