El PP exigeix al govern municipal el compliment de l'ordenança d'ús dels espais públics

Els populars demanen l'actuació del govern per 'acabar amb la pugna' dels llaços grocs

El partit posa d'exemple els llaços, pancartes i pintades als espais públics

Política

Publicat el 11/oct/18 per Martí González

El PP demana al govern municipal el compliment de l'ordenança municipal de convivència ciutadana que regula els usos dels espais i vies públiques. En aquest sentit, els populars presenten una moció al ple d'aquest dilluns per exigir a l'equip de govern 'que posi tots els mitjans' perquè la Policia Local reguli aquests espais i pugui sancionar les persones que infringeixin l'ordenança.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, assegura que la normativa 'no s'està aplicant a determinats grups de persones d'ideologia independentista' que posen llaços grocs a espais públics i mobiliari urbà. Benejam acusa el govern local de 'permisivitat', 'passivitat' i 'cooperació amb aquests grups independentistes', a més d'ignorar 'de forma deliberada la seva pròpia ordenança'. De fet, el portaveu popular assegura que 'la pugna' entre els que posen i els que retiren llaços grocs 'ha d'acabar'.

La moció també implica la retirada de 'tots aquells elements que infringeixin l'ordenança'. Benejam ha assegurat que 'el dret a la llibertat d'expressió no pot passar per sobre del que està establert en qualsevol ordenament jurídic.

El text, a més, inclou la condemna de 'qualsevol tipus d'agressió o episodi de violència', passat o futur, als carrers i espais públics de Sant Cugat i de la resta de Catalunya.


DECLARACIONS

Álvaro Benejam

La pugna entre grups de persones que posen llaços grocs i grups de persones que els treuen ha arribat al seu límit i ha d'acabar. I l'Ajuntament, que ha de garantir la convivència, hauria de fer alguna cosa, perquè fins ara no ha fet res.

Your browser doesn’t support HTML5 audio