Ponsatí compareix aquest matí al Tribunal d'Edimburg per examinar la petició d'extradició

Ponsatí compareixerà de nou davant el jutge / Foto: ACN

Política

Publicat el 15/mai/18 per Redacció

La consellera santcugatenca d'Educació cessada pel 155, Clara Ponsatí, compareix aquest dimarts davant el jutge del Tribunal d'Edimburg que estudiarà si accepta la petició l'extradició de l'exconsellera davant l'euroordre sol·licitada pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Ponsatí presentarà en aquesta vista, la primera de les dues programades abans de la decisió, els seus arguments contra l'extradició demanada pel jutge del Suprem Pablo Llarena.

Davant de la complexitat del cas, el jutge va acceptar a l'abril donar més temps a la fiscalia i a la defensa per preparar els seus arguments i va convocar noves vistes preliminars per al 15 de maig i el 5 de juliol, marcant la data oficial d'inici de la vista d'extradició per al 30 de juliol. Llavors, les compareixences i declaracions es poden allargar fins a vuit dies, de manera que la justícia escocesa no prendria cap decisió sobre la consellera cessada d'Educació fins l'agost.

La consellera va establir-se inicialment a Bèlgica, juntament amb Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. El 10 de març, però, va anunciar a través del Twitter que deixava Brussel·les després de quatre mesos i mig per reincorporar-se a la universitat escocesa de Saint Andrews com a catedràtica d'Economia. A finals de març, la santcugatenca va entregar-se a les autoritats escoceses perquè jutgessin la seva extradició.