El PSC proposarà els noms de Clara Campoamor, Marta Mata i Maria Aurèlia Capmany al nomenclàtor
El ple té com a objectiu feminitzar el nomenclàtor de la ciutat
PolíticaPublicat el 19/abr/18 per Oriol Petit
El PSC vol incorporar al nomenclàtor de Sant Cugat els noms de tres dones: Clara Campoamor, Marta Mata i Maria Aurèlia Capmany, seguint l'objectiu del ple de feminitzar els noms dels carrers. Els socialistes també portaran a la Comissió de Nomenclàtor, que es reunirà el 5 de maig, dues propostes més: designar l'antic ajuntament com Espai Àngel Casas, en homenatge al primer alcalde de Sant Cugat en democràcia, i anomenar Casa de La Haba el xalet de l'avinguda de Cerdanyola, en cas que s'acabi adquirint l'edifici.
Clara Campoamor és un referent de la lluita feminista, sobretot per la defensa del sufragi femení. Marta Mata va impulsar la renovació de la pedagogia a través de l'Associació de Mestres Rosa Sensat i va ser una de les impulsores de l'Escola de Mestres de Sant Cugat. Maria Aurèlia Capmany també va lluitar pels drets de les dones de la seva vessant política, literària i pedagògica.
El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, les defineix com tres dones 'lluitadores'.
Pere Soler
Han estat tres dones lluitadors, que han lluitat pels drets de les dones cadascuna des de la seva faceta. La Marta Mata i la Maria Aurèlia Capmany estaven lligades com a pedagogues i la Clara Campoamor va aconseguir que les dones tinguessin dret a vot.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Soler creu que l'exalcalde Àngel Casas mereix un homenatge a la ciutat com a 'símbol de la transició', i considera molt adequat fer-lo a través de l'antic ajuntament de Sant Cugat, ubicat a la plaça de Barcelona. Per últim, el grup socialista també defensa la proposta de crear la Casa de La Haba en reconeixement de l'agermanament amb la ciutat extremenya, i dedicar un espai en aquest edifici a la memòria d'Alfonso Guisado.