Sant Cugat es compromet a combatre l'estigma de les persones amb problemes de salut mental

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes / Foto: Ajuntament

Política

Publicat el 16/abr/18 per Alba Triadó / Sergio Morales

El plenari de Sant Cugat s'ha compromès aquest dilluns a treballar per visibilitzar les persones amb problemes de salut mental i combatre l'estigma social que pateixen. La mesura és fruit d'una moció institucional proposada originalment per ICV-EUiA i el PDeCAT-Demòcrates i acorda seguir treballant amb la Taula de Salut Mental per implementar accions que millorin el benestar emocional d'aquestes persones i el de les seves famílies així com canviar actituds i comportaments.

Escolta-ho

Els prejudicis, el desconeixement i les diferents formes de discriminació segueixen sent la principal barrera per a la integració de les persones amb trastorns mentals, per aquest motiu els grups municipals han acordat un seguit de mesures que han de permetre revertir la discriminació que pateix el 80% d'aquest col·lectiu segons l'estudi 'L'estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya el 2016'.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha llegit els acords assumits pel plenari.

Ramon Gutiérrez

Seguir treballant per visibilitzar el col·lectiu i millorar el benestar emocional. També cal canviar actituds i comportaments amb relació a les persones amb problemes de salut mental.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La consultoria social Spora Sinèrgies ha elaborat recentment una diagnosi sobre la salut mental a Sant Cugat i està treballant en una proposta tècnica de pla d'acció d'on en sorgiran les mesures i accions que cal portar a terme a la ciutat. Aquest document ha de servir per reduir els nivells d'estigma i discriminació.