Sant Cugat donarà suport i difondrà la iniciativa del banc d'ADN de la UB per identificar desapareguts a la Guerra Civil

Una mostra d'ADN / Foto: ACN

Política

Publicat el 23/gen/18 per Martí González

L'Ajuntament s'ha compromès a difondre i fer una campanya de divulgació del projecte del banc d'ADN de la Universitat de Barcelona (UB) per a la identificació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil. El ple ha aprovat per unanimitat una moció conjunta d'ERC-MES i del PDeCAT-Demòcrates que també estableix que el consistori donarà suport institucional a aquesta i a altres iniciatives que tinguin aquest objectiu.

Escolta-ho

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha explicat que els objectius de la moció original, del grup republicà, tenen a veure amb la recuperació de la memòria històrica i amb la 'justícia social'.

Ferran Villaseñor

Ja fa temps que es diu que no cal remenar el passat i que s'han de deixar els morts tranquils. Podem estar d'acord a deixar els morts tranquils si són allà on ells o la seva família han volgut, i no és el cas. També es parla del neguit dels familiars que no saben on tenen els seus desapareguts.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tots els grups hi han votat a favor excepte Cs, que s'ha abstingut només en el primer acord del text per estar en desacord amb el concepte 'Països Catalans', com explica el regidor del partit taronja Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

No reconeixem el terme 'Països Catalans' i, a més, espero que no s'ho prenguin malament, hi va haver morts i represaliats a tot Espanya. Les fosses comunes són a tot el territori i trobem una mica artificiós utilitzar el terme de 'Països Catalans'.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La moció també inclou fer a través del Museu de Sant Cugat una campanya de sensibilització i divulgació sobre el banc d'ADN de persones desaparegudes i continuar desenvolupant amb xerrades i formacions els treballadors per a la recuperació de la memòria històrica.