Constituït el Parlament de la dotzena legislatura amb quatre diputats de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'hemicicle del Parlament des de la zona del públic amb les votacions de la Mesa / Foto: ACN

L'hemicicle del Parlament des de la zona del públic amb les votacions de la Mesa / Foto: ACN

El ple del Parlament ha quedat constituït aquest dimecres i arrenca la dotzena legislatura amb quatre diputats santcugatencs, dos dels quals estrenen escó. Es tracta de l'exiliada Clara Ponsatí (JxCAT), que no ha delegat el vot per a la sessió constitutiva, i la també regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán. Els que tornen a la cambra són Raül Romeva, ara per ERC-CatSí, i José María Espejo-Saavedra, que repeteix com a vicepresident segon de la mesa per Cs.

Ponsatí, juntament amb Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Lluís Puig, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, ha estat una de les absents a la cambra. Un llaç groc ha ocupat el seient dels diputats a la presó i a Brusel·les. Aquests últims no han delegat el vot per a la sessió constitutiva en reunir JxCAT i ERC-CatSí la majoria suficient. D'altra banda, JxCAT sol·licitarà a la mesa que Puigdemont, Ponsatí i Puig puguin delegar el vot per a la investidura de Puigdemont.

Espejo-Saavedra repetirà a la vicepresidència segona de la cambra per Cs. El santcugatenc havia pugnat just abans per la presidència del Parlament, que finalment ha aconseguit el republicà Roger Torrent. Espejo-Saavedra ha arrencat, però, un suport desigual en les dues votacions en què s'ha plantejat el seu nom: 56 quan ha optat a la presidència i 57 en la votació per a la vicepresidència. Això vol dir que un diputat de Cs, el PSC i el PPC no li ha donat suport en la primera votació i ha optat per votar en blanc al costat dels comuns, mentre que en la votació a la vicepresidència sí que li ha donat suport.

Espejo-Saavedra no és l'únic taronja santcugatenc a la cambra catalana. S'hi ha estrenat la també regidora Munia Fernández-Jordán, que, segons els estatuts del partit, té sis mesos per renunciar a l'acta de l'Ajuntament. Una renúncia que podria no produir-se si hi hagués una nova convocatòria electoral, va explicar Cs a Cugat.cat.

Després d'ocupar un seient a l'anterior legislatura per Junts pel Sí, Raül Romeva ara torna a la cambra en representació d'ERC-CatSí. Continua així l'etapa de diputat al Parlament després de tancar la legislatura passada amb el seu pas per la presó d'Estremera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.