Sant Cugat rebutja les acusacions d''adoctrinament' de l'escola pública i reafirma el suport al model català
L'escola pública ha centrat de nou el debat al ple
PolíticaPublicat el 20/nov/17 per Alba Triadó
El ple d'aquest dilluns ha aprovat una moció del PDeCAT i el PSC que rebutja les veus que posen en dubte el model de l'escola catalana i els requeriments del ministeri d'Educació espanyol sobre 'adoctrinaments ideològics' a l'educació pública. El text també insta la conselleria d'Ensenyament a mantenir el model actual. Cs i el PP han votat en contra de la moció, que ha comptat amb el suport de la resta de forces polítiques.
Escolta-ho
El debat de la moció ha girat entorn de l''adoctrinament' a l'escola catalana, que el PP i Cs han volgut reforçar amb exemples durant l'exposició dels posicionaments. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha assegurat que, encara que es negui, aquesta situació existeix.
Álvaro Benejam
Estelades a les escoles, en algunes, pancartes de caràcter polític i molts altres tipus de, es pot dir adoctrinament o d'una altra manera, però són formes d'influir els nens, hi són i no ens les hem inventat perquè les fotos són allà.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Des del bloc sobiranista s'ha posat èmfasi en l'escola catalana com un model d'èxit i han assenyalat que l'educació pública ha d'estar en contacte amb l'actualitat política del país. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha argumentat que aquesta és una de les funcions de l'escola.
Nuria Gibert
Demanar-li neutralitat a un docent que no parli del què veu, de materials que fan crèixer el coneixement de l'entorn de l'alumne, es demanar-li que sigui una persona inerta. És demanar-li que no parli del seu entorn.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
El text aprovat recull també traslladar els acords a la conselleria d'Ensenyament, al Parlament, al ministeri d'Educació, al Confrés, la FMC, l'ACM i entitats educatives del municipi.