ERC-MES critica que l'equip de govern actuï 'tard i malament' en matèria LGBTI


  • Comparteix:

El grup municipal presentarà una moció al ple d'aquest mes per demanar que s'elabori un Pla Municipal / Foto: ERC-MES

El grup municipal presentarà una moció al ple d'aquest mes per demanar que s'elabori un Pla Municipal / Foto: ERC-MES

ERC-MES critica 'la manca de compromís' de l'equip de govern per aplicar les mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones LGTBI acordades pel ple de Sant Cugat. El grup municipal presentarà una moció al ple d'aquest mes on insta l'Ajuntament a elaborar una diagnosi de la realitat d'aquest col·lectiu a la ciutat i a fer un recull de les accions que es porten a terme en aquest sentit a nivell municipal.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha lamentat la forma de procedir del govern municipal en matèria LGTBI

Èric Gómez

Com ja ens té acostumats el govern municipal allò que acorda el ple municipal o bé no ho implementa o bé ho fa tard i malament. En aquest cas el govern municipal està implementant les polítiques LGTBI tard i malament.


Els republicans demanen que, en funció de les línies marcades per a la diagnosi, s'elabori un Pla Municipal abans del 2019 que englobi les polítiques i les mesures per defensar i garantir els drets de les persones LGTBI, una petició que el ple de maig de 2016 va aprovar per unanimitat, a excepció d'un dels punts. En aquesta línia, el independentistes també reclamen que s'incorpori una partida al pressupost municipal del 2018 per implementar el pla.

El text també insta a signar un acord amb la Direcció General d'Igualtat perquè el servei d'atenció i assessorament LGBTI que es posarà en marxa aquest dimecres s'integri a la Xarxa del Servei d'Atenció Integral que està desenvolupant la Generalitat.

La moció també demana que Sant Cugat formi part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya i que l'Ajuntament manifesti 'novament' el compromís de desplegar i fer complir la llei que garanteix els drets d'aquest col·lectiu i a eradirar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.