L'ordenança dels clubs cannàbics i la creació d'una Casa de la Dona, a debat al ple d'abril

El ple se celebra aquest mes el quart dilluns a causa de la Setmana Santa

Política

Publicat el 24/abr/17 per Sergio Morales

El ple municipal d'abril sotmet aquest dilluns a votació l'aprovació definitiva de l'ordenança d'ordenació dels clubs socials de consumidors de cànnabis a la ciutat, després de posar sobre la taula els resultats del grup de treball. La sessió també donarà el vistiplau, amb mocions institucionals, al suport municipal a l'eradicació de la mutilació genital femenina i a l'Associació Catalana de la síndrome de RETT. A la sessió, que comença a les quatre de la tarda, també es debatrà, a proposta de la CUP-PC, la creació d'una Casa de la Dona a Sant Cugat. A les vuit del vespre el ple s'aturarà per donar pas al torn de l'audiència pública.

Punts d'àrees de govern
L'equip de govern farà una dació de compte per posar sobre la taula que s'ha obert la segona convocatòria del concurs d'horts urbans per a entitats. A més, es votarà la proposta d'aprovació del Pla Municipal de Prevenció d'Incendis Forestals de Sant Cugat.

L'àrea de Joventut proposarà la prorroga fins a finals d'any del Pla Local de Joventut per elaborar-ne el proper, que recollirà el període de 2018 a 2020.

En Urbanisme, es portarà a aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) perquè l'entorn urbà de l'illa situada entre els carrers de Francesc Moragas, Dos de Maig i la Rambla Can Mora canviï d'aspecte amb un nou edifici d'habitatges que permetrà ocultar la mitgera del bloc de pisos actual i el naixement d'una petita plaça. La mateixa àrea sotmetrà a votació definitiva l'ordenança reguladora de clubs socials de cànnabis i de les condicions d'exercici de l'activitat.

En Economia, l'equip de govern farà la proposta d'acord d'aprovació de preus públics per a la prestació dels serveis del Patronat Municipal d'Educació per al curs vinent.

Mocions institucionals
A través d'una moció original del PP, el ple municipal es posicionarà a favor d'eradicar la mutilació genital femenina. D'altra banda, a partir d'un text d'ERC-MES, Sant Cugat donarà suport institucional a l'Associació Catalana de la síndrome de RETT.

Mocions dels grups municipals
- ERC-MES, amb el suport de Convergència, ICV-EUiA i el PSC, tirarà endavant un text per demanar al govern espanyol que posi remei a l'infrafinançament del Centre d'Alt Rendiment (CAR).

- La CUP-PC, amb el suport d'ERC-MES i ICV-EUiA, presenta una moció perquè es creï una Casa de la Dona a la ciutat, després que la proposta no aconseguís prou suport als pressupostos participatius.

- ICV-EUiA sotmet a votació una proposta, que té el suport de C's i d'ERC-MES, perquè es normalitzin els termes d'ús del web i de les xarxes socials oficials de l'Ajuntament.

- C's demanarà que el ple es posicioni a favor d'una implicació més 'proactiva' per conscienciar i sensibilitzar sobre trastorn de l'espectre autista (TEA) i per commemorar cada any el Dia Mundial de l'Autisme el 2 d'abril.

- El partit taronja també instarà el plenari a facilitar el dret a vot als ciutadans europeus en les eleccions municipals i europees.

- Els grups de l'equip de govern, Convergència i el PSC, presentaran una moció en favor de la igualtat de drets i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial.

- La CUP-PC demanarà el vistiplau del plenari perquè es faci una intervenció tècnica externa del servei d'abastament d'aigua a la ciutat.

- El regidor no adscrit demanarà, amb un proposta de la Federació d'Immigrants del Vallès, que es faciliti el tràmit per a l'adquisició de la nacionalitat espanyola.

- El PSC presentarà una moció amb la que vol restituir la partida pressupostària destinada a la primera infància.

- Convergència instarà la resta de grups prendre mesures per millorar la carretera de la Rabassada.

- El PP demanarà que el ple es posicioni a favor de l'alliberament de presó del cap de l'oposició veneçolana, Leopoldo López.