El PP insta l'Ajuntament a revisar i retornar les plusvŕlues cobrades de més des de 2011

El PP reclama a l'Ajuntament revisar i retornar les plusvŕlues cobrades de mes / Foto: Ajuntament

Política

Publicat el 15/mar/17 per Martí González / Oriol Petit

El PP reclama a l'Ajuntament revisar els casos en quč ha cobrat plusvŕlues sense que el valor de l'immoble hagi incrementat des del 2011. Els populars presenten una moció alternativa a la de C's, en la qual també insten el consistori a elaborar un procediment administratiu ŕgil i simple per retornar les quantitats cobrades de més. El grup també demana fer una provisió pressupostŕria per afrontar aquestes devolucions.

Els populars es basen en la sentčncia del Tribunal Constitucional (TC) del 16 de febrer que, segons el partit, declara inconstitucional exigir l'import quan no hi ha capacitat econňmica a gravar. En concret, el TC ha sentenciat que la plusvŕlua no pot gravar 'supňsits en quč la capacitat econňmica gravada pel tribut sigui, no ja potencial, sinó inexistent, virtual o fictícia'.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, assegura que no cal canviar la llei actual perquč 'els tribunals ja diuen que no és correcte cobrar la plusvŕlua quan es venen immobles per sota del preu de compra'. Benejam explica que aquest és un dels motius que els han portat a presentar una moció paralel·la a la de C's.

Álvaro Benejam

C's s'aprofita una mica de la feina que portem fent durant molts anys. La seva moció es queda curta i la nostra va una mica més enllŕ.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Fa un mes, quan es va fer pública la sentčncia, l'Ajuntament va anunciar que ha provisionat en els pressupostos dos milions d'euros per afrontar un eventual pagament per a les plusvŕlues recorregudes.

D'altra banda, el grup municipal popular ha emčs un comunicat per solidaritzar-se amb Societat Civil Catalana (SCC) i condemna 'el nou atac' als seus membres a la UAB aquest dimarts passat. Els populars consideren que és 'inadmissible que es coarti la llibertat d'expressió' amb agressions de 'violents independentistes radicals'.