C's Sant Cugat aposta per mantenir l'ànima socialdemòcrata a l'assemblea del partit

Foto d'arxiu del grup municipal / Foto: Twitter de C's

Política

Publicat el 10/gen/17 per Maria Cusó / Acn

L'agrupació local de C's ha registrat, juntament amb una vintena d'assemblees territorials més, esmenes a la totalitat per mantenir l'ànima socialdemòcrata del partit abans de l'assemblea general de la formació el 4 i 5 de febrer. La proposta vol mantenir el text fundacional del 2007 i s'oposa a l'ideari liberal que promou la direcció.

Segons han assenyalat bases del partit a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'ala socialdemòcrata del partit defensa que C's 'es nodreix del liberalisme progressista i del socialistme democràtic'. El text reclama també que el partit ocupi un espai de 'centralitat' política i 'aposti per l'econòmica social de mercat'.

El portaveu del grup municipal, Aldo Ciprián, ha explicat a Cugat.cat el motiu de presentar aquestes esmenes.

Aldo Ciprián

Volem mantenir aquesta definició de socialdemocràcia dins el nostre ideal. La tenim des de fa més de 10 anys i la volem mantenir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El període per presentar textos alternatius a les ponències de la propera assemblea general finalitzava la matinada d'aquest dimarts. La direcció del partit taronja admet que Catalunya és on més s'han mobilitzat les bases per mantenir l'esperit inicial del partit.

A banda de l'agrupació local, també han registrat esmenes a la totalitat les territorials de Vallirana, tres de Barcelona (Eixample, Sant Andreu i Ciutat Vella) i Cardedeu, entre una vintena.