Sant Cugat crearà un espai d'informació de cooperatives i economia social

Sant Cugat acull diverses activitats de cooperatives

Política

Publicat el 24/mai/16 per Alba Triadó

Sant Cugat crearà un espai d'informació municipal de cooperatives i economia social per donar suport a la creació i consolidació d'aquest tipus d'empreses. L'espai promourà sessions i jornades per donar a conèixer aquesta economia, i neix d'una moció de la CUP-PC amb esmenes de Convergència aprovada per unanimitat.

L'Ajuntament cercarà diverses ajudes per aportar recursos al projecte com fons estatals per a la inversió local, plans de cooperació local i altres ajudes vinculades al desenvolupament dels municipis. Una de les peticions del text inicial de la CUP-PC és que hi hagi la figura d'un assessor, com explica el regidor de la formació Ignasi Bea.

Ignasi Bea

És necessari una assessoria per a aquest tipus d'empreses perquè la gent que ha muntat una cooperativa sap què costa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat les esmenes que Convergència ha fet a la moció inicial, de la qual ha caigut la proposta de crear un viver d'empreses cooperatives.

Carles Brugarolas

Després de la presentació de la moció hem intentat donar-li viabilitat pràctica d'acord amb el que ja tenim avui implantat i d'acord amb els recursos avui disponibles.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una de les funcions d'aquest espai d'informació serà impulsar, des del municipi, jornades d'emprenedoria, fires, trobades i tallers que fomentin la pràctica de l'economia social per enfortir els projectes cooperatius.

El consistori preveu habilitar un nou espai per desenvolupar la tasca en condicions i potenciarà l'assessorament extern per donar suport i acompanyar els projectes. També es dotarà de l'infraestructura necessària per ajudar a dinamitzar el teixit social i empresarial que sustenta l'economia social i solidària.