Les mocions dels grups municipals protagonitzen el ple de març

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària

Política

Publicat el 21/mar/16 per Anna González

El ple municipal donarà llum verda, a través de mocions institucionals, a la creació d'una ordenança per a la prevenció del mosquit tigre i la posada en marxa d'un registre municipal de bicicletes, a més d'expressar el suport al Dia Internacional de les Dones. Els grups municipals també debatran sobre el servei de rodalies, la 12a escola, la implantació d'un equipament hospitalari de proximitat, les diputacions i diferents propostes vinculades al transport. La sessió té lloc a les set de la tarda a l'ajuntament, just després de l'audiència ciutadana que comença mitja hora abans.

A més de les mocions institucionals, ERC-MES, Convergència, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC s'uneixen en una declaració política sobre el servei de rodalies de Catalunya. Convergència i C's també reclamaran a la Generalitat un equipament hospitalari de proximitat, mentre que el PSC demana que es reprengui el projecte d'hospital Vicente Ferrer.

De la seva banda, Convergència i el PSC proposen instar el govern a accelerar els terminis de construcció de la nova escola de Sant Cugat. ERC-MES i ICV-EUIA buscaran el suport dels grups en l'ampliació dels beneficis del títol de transport T-12 fins als 16 anys.

ICV-EUiA també porta al ple l'estudi del cobertura dels trams de la riera de Can Cabassa i del Torrent Xoriguer al seu pas per zones urbanitzades de Mira-sol i Valldoreix. El PSC proposa posar a concurs el contracte de serveis de publicitat i d'informació institucional sobre activitats i serveis municipals. El PP eleva a la sessió plenària la defensa de les diputacions, l'elaboració d'un reglament de segona activitat per als agents de la Policia Local i la inclusió de Sant Cugat a la zona tarifària 1 de l'ATM.

A més, la sessió ha de servir per ratificar el nomenament Carles Miró com a nou director del Patronat Municipal d'Educació i abordar la creació de la figura de direcció de l'àmbit de seguretat ciutadana i via pública.

En l'àmbit d'Urbanisme, el ple ha de donar el vistiplau a iniciar els tràmits urbanístics necessaris perquè Hewlett Packard (HP) pugui construir el centre d'investigació de 3D al costat de la seu que la companyia té a Sant Cugat. L'equip de govern també porta a aprovació al ple que les zones subterrànies d'unes parcel·les industrials de Can Magí-Roquetes puguin desenvolupar altres usos diferents als d'exclusivament d'aparcament, com estava previst fins ara. D'altra banda, el ple debatrà la cessió gratuïta a favor de la Generalitat dels terrenys municipals que es destinaran a la construcció de la dotzena escola, al barri de Volpelleres.

L'àrea d'Economia porta a la sessió, entre d'altres, la liquidació del pressupost municipal del 2015 i la resolució de la sol·licitud d'una empresa per a la revisió de l'ordenança de l'IBI del 2013.