L'Ajuntament estima en 178.000 euros l'aportació veïnal de la urbanització de Can Borrull
Calvet i els veïns afectats, durant la reunió
PolíticaPublicat el 26/feb/16 per Sílvia González
L'Ajuntament estima que l'aportació veïnal a la urbanització de Can Borrull, que començarà el primer trimestre de 2017, quedarà rebaixada a uns 178.000 euros. En una reunió aquest dijous amb els afectats, l'equip de govern ha anunciat que modificarà el Pla de Millora Urbana (PMU) per incloure la petició dels veïns de cedir només dos metres d'amplada de terrenys per fer les voreres de la carretera de Vallvidrera. La modificació també permetrà que l'Ajuntament assumeixi els 70.000 euros d'expropiacions de zones verdes, que fins ara havien de pagar els veïns en ser terrenys no regularitzats.
Els números
10 anys després que el ple aprovés que els terrenys de Can Borrull fossin sòl urbà no consolidat, el 2017 es perfila com l'any en què les màquines iniciaran la urbanització del barri. A un any vista, però, els veïns han de fer números amb les quantitats que han d'aportar segons les estimacions del consistori, que ha rebaixat l'aportació veïnal de 823.100 euros a 178.000. La reducció és fruit d'un càlcul a la baixa del 30% que Territori preveu en les propostes de les adjudicacions d'obra (247.000 euros) i de la partida de lliure disposició (398.000 euros).
L'actuació aglutina 65 finques i quatre més, afectades per les reserves de sòl d'equipament i zones verdes. El pagament de les expropiacions l'assumirà el consistori i no els veïns, tal com preveu la normativa urbanística quan es tracta de sòl urbà no legalitzat. Ho explica el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, amb la mirada posada a la futura revisió de la Llei d'Urbanisme.
Damià Calvet
Assumirem el cost des de l'Ajuntament i quan toqui instarem una modificació de la Llei d'Urbanisme perquè reverteixi en aquestes parcel·les l'aprofitament urbanístic.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Els tràmits i les obres
L'Ajuntament s'ocuparà de pagar l'endegament de la riera (237.000 euros), mentre que la Diputació urbanitzarà la carretera de Vallvidrera (1,9 milions). L'actuació arrencarà amb l'aprovació inicial, en un mes, del projecte de reparcel·lació i el reajustament del projecte d'urbanització, a càrrec de la Diputació, en dos mesos. Tot plegat amb la modificació necessària del Pla de Millora per admetre la cessió veïnal de dos metres per a les voreres i l'assumpció del consistori de les zones verdes. L'objectiu del PMU és legalitzar el barri.
Les obres començaran el primer trimestre de l'any vinent amb una primera fase per executar l'endegament de la riera i la carretera. Feta la urbanització, Calvet ha anunciat que demanaran a la Diputació la titularitat de la carretera per, amb els dos metres de vorera, ajustar-se a la Llei de Carreteres en tractar-se d'una via en trama urbana. La segona fase consistent en la construcció d'un vial de connexió amb la carretera es farà una vegada s'aprovi el PMU definitivament.
Els veïns
La quarantena de veïns assistents s'han interessat, sobretot, per la cessió de voreres, l'execució de les zones verdes i els permisos d'obra, que no es podran donar fins que no estigui aprovat el projecte de reparcel·lació. La representant al consell de barri de l'Associació de Veïns de Can Borrull, Puri Moreno, ha demanat a Calvet acumular les futures partides de lliure disposició.
Puri Moreno i Damià Calvet
Això s'ha allargat i nosaltres no tenim per.què perdre això. / Tens raó i la lliure disposició s'ha d'apuntar fins l'últim moment.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Sense comptar les reduccions previstes en el pagament dels veïns, el Pla de Millora Urbana de Can Borrull té un cost de gairebé tres milions d'euros. La quantitat a pagar pels veïns, que podran fraccionar en un màxim de vuit anys, és pels conceptes de la urbanització del vial secundari, l'eixamplament de la cruïlla de Sabadell, les voreres, l'adequació de tanques i accessos i el clavegueram.