Sant Cugat rep 21,2 milions del Pla d'Inversions de l'Àrea Metropolitana per al mandat


  • Comparteix:

Sant Cugat ja té assignada partida procedent de l'AMB

Sant Cugat ja té assignada partida procedent de l'AMB

El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts el Pla d'Inversions Metropolità (PIM) per al mandat 2016-2019 xifrat en 269 milions del quals un 7,8% es destinarà a Sant Cugat. El municipi rebrà 21,2 milions en concepte del Programa d'actuacions de Cohesió Territorial (4,8 milions) i el Programa d'actuacions de millora urbana i social (16,4 milions). El PIM s'ha incrementat 40 milions respecte a l'últim mandat.

El PIM s'ha configurat en quatre grans programes. El primer és el Programa d'Actuacions de cohesió territorial (PACTE), dotat de 100 milions, que es desplega en els 35 municipis metropolitans, tret de Barcelona, que tindrà el seu programa específic d'inversions.

El 62% dels recursos del PACTE s'assigna de forma directament proporcional a la població, el 30% es reparteix segons l'índex de renda, un 4% es destina als municipis de menys de 75.000 habitants i el 4% restant es divideix entre els sis municipis que en tenen més, entre ells Sant Cugat.

Dels 21,2 milions que Sant Cugat rebrà durant els propers quatre anys, un 23% serà en concepte del PACTE. El 77% restant, 16,4 milions, arribaran per aplicar el Programa d'actuacions de millora urbana i social amb una assignació anual de 4,1 milions. L'AMB destina un total de 144 milions per al conjunt de municipis.

L'AMB també ha reservat 10 milions per a les assistències tècniques que requereixin els municipis i 15 més per actuacions de millora del paisatge natural i urbà. Aquest últim programa és una novetat que l'AMB vol aplicar, de forma prioritària, als espais pluvials del Llobregat i el Besòs, en la recuperació de zones degradades i en integració d'infraestructures viàries, energètiques i de serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.