Sant Cugat se suma a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària
Els horts urbans són una forma d'economia social
PolíticaPublicat el 17/nov/15 per Alba Triadó
Sant Cugat s'adhereix a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària, nascuda la setmana passada a Badalona. L'anunci arriba a partir d'una moció original de la CUP-PC amb esmenes de l'equip de govern. Tots els partits hi han donat suport, tret de C's, que s'ha abstingut.
La moció vol garantir la col·laboració entre el consistori i aquest tipus d'economia a través d'una garantia a llarg termini de recursos, mecanismes de formació continuada i tècniques de promoció econòmica. La proposta recull que l'economia social i solidària sigui 'un dels motors de desenvolupament local i d'arrelament amb la ciutat'.
El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha destacat que les característiques de les cooperatives afavoreixen els aspectes socials, laborals i econòmics del territori.
Ignasi Bea
Les cooperatives tenen unes característiques que les fan resistents en temps de crisi. Generen llocs de treball duradors i locals i els seus beneficis acostumen a repercutir el territori a més de reforçar els vincles comunitaris.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
La text també acorda que es continuïn potenciant les relacions amb les entitats de l'economia social i solidària mitjançant convenis. Seguir millorant la complementació dels recursos destinats als plans d'ocupació que desenvolupin tasques d'economia social i solidària és un altre dels objectius de la moció.
CiU ha afegit una esmena que elimina el sisè acord de la moció, que proposava introduir mòduls de sensibilització i de formació en economia social i solidària als centres educatius de la ciutat. L'equip de govern ha al·legat que aquest punt no és competència de l'Ajuntament.