Grups de l'oposició demanen explicacions pel complex esportiu de Mira-sol


  • Comparteix:

Imatge del projecte

Imatge del projecte

La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC demanen una convocatòria immediata de la junta de portaveus per aclarir les informacions que vinculen l'adjudicació del complex esportiu de Mira-sol amb el presumpte cobrament de comissions per part de CDC. Aquests partits exigeixen la còpia de tota la documentació d'aquest projecte, que finalment no es va construir, i que s'inclogui aquest cas en la comissió informativa especial creada al darrer ple. La demanda sorgeix després de l'aparició aquest dissabte d'una notícia a 'El País' que no es basa en cap sumari ni investigació judicial.

Segons la informació d''El País', la Unió Temporal d'Empreses (UTE) adjudicatària de la construcció i gestió del complex esportiu de Mira-sol -Construccions Pai i Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa- va donar 134.000 euros a fundacions vinculades a CDC, fet que segons el diari representa el 2,8% del preu de l'obra que ascendia a 4,9 milions d'euros sense IVA.

Després de la concessió de diverses pròrrogues, assegura el diari, la UTE va abandonar per manca de finançament el projecte sense cost i amb el retorn de la fiança per part de l'Ajuntament, d'uns 240.000 euros. La resolució del contracte va passar per diverses sessions plenàries entre 2011 i 2013 i, finalment, l'adjudicatària només va haver de pagar per rescindir el contracte 4.600 euros per la reparació d'una vorera trencada i el consistori va perdre, a més, els 167.000 euros de les llicències d'obres no satisfetes per un error de forma.

La informació del diari, que no es basa en cap sumari o investigació judicial, també recull la versió de CDC, que ha defensat que 'el Tribunal de Comptes ha avalat la legalitat de totes les donacions rebudes'.

Davant aquesta informació, alguns grups de l'oposició han expressat en un comunicat la seva 'preocupació extrema' davant les notícies que vinculen el municipi amb presumptes casos de corrupció urbanística. És per això, diuen, que aquesta preocupació necessita de respostes immediates, com ha destacat la portaveu dels partits signants, la regidora d'ERC-MES, Mireia Ingla.

Mireia Ingla

Una vegada més demanem transparència i explicacions. No és la primera vegada que l'Ajuntament està vinculat en un mitjà de comunicació a presumptes comportaments corruptes.


Els grups municipals valoren les dues comissions informatives especials creades per tractar casos com el cas 'Petrum 2' i les adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament, i mantenen la presumpció d'innocència, però demanen a l'Ajuntament que lideri les demandes d'informació i les accions necessàries per garantir la transparència.

En aquest sentit, exigeixen la convocatòria immediata d'una junta de portaveus extraordinària amb presència dels membres de la comissió de Territori i els tècnics municipals, els serveis jurídics, el secretari i l'interventor. També demanen la còpia digital de tota la informació des de l'inici de la contractació el 2008 i incloure aquest cas en la comissió especial del cas 'Petrum 2'.

La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC també recorden en el seu comunicat que els grups d'esquerra de l'oposició van condicionar el retorn de la fiança a la UTE adjudicatària al pagament de les llicències d'obra. Aquest acord va quedar finalment invalidat, fet que va provocar el vot contrari, ja que consideraven aquest retorn 'injustificable i precedit d'un expedient incomplert'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.