Les entitats i partits fan l'ofrena floral a Rafael Casanova amb el 27S a l'horitzó


  • Comparteix:

Diversos partits i entitats de Sant Cugat han dipositat l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova aquest Onze de Setembre davant la presència de més de 150 persones. L'acte ha estat marcat per la Via Lliure, les eleccions del 27 de setembre i el risc de pluja.

Diverses formacions polítiques de la ciutat han assistit a l'ofrena. CDC, la CUP, ERC, Procés Constituent, MES, Demòcrates de Catalunya, el PSC, ICV-EUiA, Podem i joventuts polítiques d'alguns d'aquests partits no han faltat a la cita, marcada per l'inici de la campanya electoral del 27S.

El president local de CDC, Joan Maria Terribas, ha dit que la Diada és molt especial perquè dóna 'el tret de sortida a unes eleccions que han de portar a tenir una majoria absoluta al Parlament per assolir la independència del país'.

Joan Maria Terribas

És evident que aquesta Diada és molt especial perquè dóna el tret de sortida a unes eleccions que ens han de portar a tenir una majoria absoluta al Parlament per assolir la independència del país.


La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, assegura que aquesta Diada és una peça clau per aconseguir 'un país nou, just i on totes les sobiranies siguin reals'.

Núria Gibert

Pensem que és una oportunitat històrica, que avui és una peça més d'aquesta mobilització. Creiem que és una oportunitat per fer un país nou, just i on totes les sobiranies siguin reals. Serà el poble i només el poble qui aconseguirà l'autodeterminació.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, considera que aquest Onze de Setembre és l'inici d'una campanya decisiva, 'de la nostra vida', ha afegit, i ha demanat el vot per a la independència.

Mireia Ingla

Avui comença la campanya de la nostra vida perquè el 27S hem de guanyar i hem de votar independència. Ens hem guanyat una república catalana lliure i més justa.


La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha dit que la Diada no només ha de servir per reivindicar els drets nacionals, sinó també els drets socials i laborals dels ciutadans.

Roser Casamitjana

Aquesta Diada és festiva i també reivindicativa, avui més que mai. Reivindiquem els drets nacionals, però també els drets socials i els laborals. És fonamental el dret a decidir.


El portaveu del PSC, Pere Soler, ha reivindicat 'la lluita d'una Catalunya plena per aconseguir el màxim d'autogovern'. En aquest sentit ha apuntat que 'la solució és intentar trobar un encaix a través del federalisme'.

Pere Soler

No volem defugir de la nostra festa nacional i per això reivindiquem la lluita d'una Catalunya plena per aconseguir el màxim d'autogovern. Creiem que la solució és intentar trobar aquest encaix a través del federalisme.


Entitats de tots els àmbits s'han sumat a l'acte. Els Geganters, els Gausacs, el Club Muntanyenc, la UESC, el CAR, la Penya Blaugrana, el Sant Cugat Esport, la Unió Ciclista, l'Assemblea Nacional i Òmnium Cultural, entre altres, han homenatjat Rafael Casanova i han destacat que un dia com aquest és per sortir al carrer i estar al costat del poble.

Òmnium i ANC

L'Onze de Setembre és per recordar allò que vam perdre. El que sí que celebrem que un dia puguem tornar a ser independents. / Estem esperançats i molts contents. Pletòrics i amb molts anhels de llibertat.


Castellers i Unió Ciclista

Una entitat de cultura popular i tradicional catalana ha d'estar al costat del poble de Catalunya. Com a entitat no tenim un posicionament polític, però sí que creiem que hem d'acompanyar el poble. / No podem estar al marge del que passa a la societat civil.


L'ofrena institucional del consistori i el cant d''Els Segadors' han posat punt final a l'homenatge a Rafael Casanova.

C's i el PP no han participat als actes de commemoració de l'Onze de Setembre. Les dues regidores d'UDC no han fet ofrena floral de partit, tot i que sí que han decidit sumar-se a la institucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.