La CUP-PC i ERC-MES descarten fer un grup únic d'esquerres a Valldoreix

EMD de Valldoreix

Política

Publicat el 12/jun/15 per Sílvia González

La CUP-PC i ERC-MES descarten fer un grup únic a la junta de veïns de Valldoreix, tot i que sí que treballaran plegats per 'defensar la unitat de les esquerres' i en 'aquells punts comuns' en què puguin servir als interessos dels valldoreixencs. Les dues coalicions, que s'estrenen a la junta del territori, són la segona i tercera força a l'EMD i han assolit, respectivament, dos vocals i un.

El vocal d'ERC-MES, Noël Climent, va fer pública la seva intenció de defensar el projecte polític de Valldoreix Decideix des de la seva vocalia. De fet, va presentar-se als comicis del territori per Valldoreix Decideix, coalició formada per Veïns i Veïnes Progressistes, ICV, Procés Constituent, Moviment d'Esquerres i ERC, partit que representa Climent.

Tenint en compte també que en aquesta coalició es troba Procés, formació que amb la CUP ostenta dues vocalies a Valldoreix, ERC-MES i la CUP-PC s'han trobat per valorar la possibilitat de fer un únic grup d'esquerres al territori. En aquesta trobada les dues coalicions han decidit, però, anar per separat a l'EMD, però treballar plegats en els temes que serveixin per defensar els interessos dels valldoreixencs des de la unitat de les esquerres.

Des de la CUP-PC, Ferran Margineda, que ocuparà una vocalia per part de la CUP, ha explicat que l'objectiu no és fer una coalició política amb ERC-MES sinó treballar des de la base amb totes les entitats i forces d'esquerres del territori i fer pinya com a la Floresta.

Ferran Margineda

Volem convidar les forces d'esquerres i les entitats i treballar paral·lelament, però no fer una coalició política d'esquerres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per part d'ERC-MES, Noël Climent, considera beneficiós treballar plegats per 'fer front a la dreta' a la junta de veïns.

Noël Climent

La dreta sempre guanya a Valldoreix i hem d'unir els esforços de les esquerres perquè hi ha majoria absoluta de CiU.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La nova junta de veïns de Valldoreix es constituirà aquest dissabte, a les sis de la tarda, amb Josep Puig com a president i quatre vocals per a la federació nacionalista; dos vocals per a la CUP-PC, un per a ERC-MES i un altre per a C's.