CDC i UDC renegocien el repartiment de vocals a l'EMD de Valldoreix
Herrada, en un acte de CiU / Foto: Twitter Susanna Herrada
PolíticaPublicat el 10/jun/15 per Sílvia González
CDC i UDC han renegociat el repartiment de vocalies a l'EMD per satisfer la demanda dels democristians de tenir una presència 'més equilibrada' a la junta de veïns respecte l'acordat després de les eleccions, que va guanyar CiU-Actuem. El canvi s'ha traduït en el pas de l'actual vocal en funcions i independent per Actuem Susanna Herrada a les files d'Unió, de la qual s'ha fet militant aquest dimecres.
Tal com va avançar Cugat.cat, Susana Herrada (Actuem), Xavier Gavaldà (CDC), Quim Castelló (CDC) i Bernat Gisbert (UDC) són les persones que per CiU acompanyaran Josep Puig, en el nou govern de l'EMD. Els noms es mantenen, però canvien el repartiment de vocals que CDC i UDC tenien pactat per a Valldoreix la nit de les eleccions.
A l'acta de la Junta Electoral de Zona de Terrassa que publica l'adjudicació de vocalies consta que Herrada -que durant el present mandat ha ocupat una vocalia per part d'Actuem a proposta de CDC- ara seurà a la junta de veïns en nom d'UDC. D'aquesta manera, els democristians passen de l'únic vocal que inicialment tenien acordat (Gisbert) a tenir dues vocalies amb la incorporació d'Herrada, que aquest dimecres s'ha fet militant d'UDC, segons ha pogut saber Cugat.cat. Amb aquest nou repartiment, les dues vocalies d'UDC, se sumen a les dues que manté CDC (Gavaldà i Castelló) i la presidència de l'independent Puig (Actuem).
Fonts d'Actuem ha explicat a Cugat.cat que aquesta reubicació de les vocalies respon a la consideració dels democristians que la seva formació havia de tenir una major presència a Valldoreix, tenint en compte que CDC ostentava tres de les quatre vocalies i que la presidència pertany a la plataforma ciutadana Actuem.
L'origen de la reclamació
Segons aquestes mateixes fonts, la reclamació d'UDC s'emmarca en el pacte de federació en què, tradicionalment, la presidència de l'EMD era una plaça ocupada pels democristians, en cas que CiU guanyi les eleccions a la urna de presidència. Després que UDC perdés la presidència amb Francesc Cardoner en favor de Montse Turu (Candidatura de Progrés) als comicis de 2007, CiU va confiar la candidatura de presidència a Actuem al 2011. Una renúncia que UDC va acceptar sempre que Actuem revalidés la victòria al 2015 i que la junta de l'EMD mantingués un equilibri de representació entre CDC i UDC.