El ple reclama una fiscalitat justa per a les associacions del tercer sector


  • Comparteix:

El ple municipal vota contra la reforma de l'Impost de Societats / Foto: Localpres

El ple municipal vota contra la reforma de l'Impost de Societats / Foto: Localpres

La moció contra la reforma de l'Impost de Societats i a favor d'un marc fiscal just per a les associacions del tercer sector, presentada per ICV-EUiA a demanda de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV), ha rebut el suport de tots els partits, excepte del PP. El text proposa un règim diferenciat per a les entitats no lucratives, bonificacions a la contractació de personal per part d'aquestes entitats i deduccions en l'IRPF i l'Impost de Societats per les aportacions gratuïtes que es facin per donar suport a les activitats de fundacions i associacions.

ESCOLTA-HO

Els ecosocialistes denuncien la modificació de l'Impost de Societats, segons la qual totes les entitats no lucratives estan obligades tributar aquest impost, amb independència de quin sigui el seu volum econòmic. Fins al 31 de desembre, només havien de presentar declaració les entitats amb ingressos superiors als 100.000 euros anuals i ara es rebaixa a la meitat. Tots els partits del ple, excepte el popular, ho consideren un atac del govern espanyol contra les associacions i han mostrat un rebuig frontal contra aquest reforma, tal com ha dit la regidora ecosocialista Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

És un atac al món associatiu amb unes obligacions que dificulten les seves gestions del dia a dia.


El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha negat que el govern espanyol vulgui enfonsar les associacions. Carreras admet que els canvis suposaran una càrrega per a les entitats sense ànim de lucre, però els ha defensat.

Jordi Carreras

L'estat i les institucions públiques tenen el dret de controlar el que fan les associacions si reben subvencions públiques i privades.


La moció presentada per ICV-EUiA és un text original de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.