Nou pas per protegir Can Busquets i Can Monmany i suprimir el Vial d'Enllaç
Zona de Can Busquets / Foto: Floresta.org
PolíticaPublicat el 15/des/14 per Mar Castro / Anna González
L'Ajuntament ha fet un pas més aquest dilluns per endreçar i compensar totes les zones verdes susceptibles de ser expropiades a Valldoreix amb l'aprovació provisional de la modificació del PGM a l'entorn de les rieres de Can Nonell i Can Clavell. Amb aquest punt, que ha passat pel ple municipal amb els vots a favor només de l'equip de govern, es vol assolir també la protecció de Can Busquets i la preservació de Can Monmany. A més, es persegueix la voluntat d'endreçar l'àmbit de l'estació de Valldoreix. L'equip de govern també ha portat a la sessió plenària l'aprovació inicial per tramitar la supressió del Vial d'Enllaç, la reserva urbanística que segons el PGM hauria de connectar els Túnels de Vallvidrera i l'AP-7. Aquest punt s'ha aprovat amb els vots de CiU, del PP i del regidor no adscrit, mentre que la resta s'ha abstingut.
Escolta-ho
Els espais de Can Busquets i Can Monmany continuen el camí cap a la protecció definitiva gràcies a una nova proposta de modificació del Pla General Metropolità (PGM) que s'ha aprovat de manera provisional en el ple d'aquest dilluns, després que fa dos anys i mig s'aprovés la inicial. Això és en part possible pel fet que es podran traslladar a les dues àrees zones verdes de Valldoreix. A part de la protecció de les dues finques, l'operació implicarà la reserva de sòl per a habitatge públic i privat a diversos punts de la ciutat, la conversió de la zona de les rieres de Can Nonell i Can Clavell en un parc urbà i la potenciació de la zona de l'entorn de l'estació de FGC d'aquest territori.
La proposta s'ha aprovat de manera provisional amb els vots de l'equip de govern. L'oposició, que hi ha votat en contra o s'ha abstingut, ha lamentat la manca de prou consens, així com la necessitat de més temps per estudiar la proposta en profunditat, ja que alguns aspectes els hi generen dubtes.
D'altra banda, aquest dilluns també s'ha aprovat de manera inicial la tramitació de la supressió del Vial d'Enllaç, la reserva urbanística que segons el PGM hauria de connectar els Túnels de Vallvidrera i l'AP-7. Un projecte que el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha titllat d''aberració urbanística, totalment innecessària per a la mobilitat de Sant Cugat i Valldoreix'. El nou pas permetrà la urbanització de Mas Fuster i aprofitar el traçat del vial per crear un parc lineal vianantitzat a través de zones verdes que enllaçaria l'hípica de Can Domènec amb l'escola La Floresta.
La modificació ha tingut el suport de l'equip de govern, del PP i del regidor no adscrit, mentre que el PSC, ICV-EUiA i la CUP s'han abstingut a l'espera de com evoluciona el projecte en les següents tramitacions.
Tot i així, el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha explicat en roda de premsa que aquestes operacions urbanístiques són de les 'més transcendentals que s'han fet mai' i que es tiren endavant amb la voluntat de 'mantenir l''statu quo' de Valldoreix'. L'objectiu és assegurar el teixit urbà i la mobilitat del territori.
Pere Casajoana
Aquestes dues modificacions són les més transcendentals que s'han fet mai en l'àmbit de Valldoreix per la seva repercussió i importància. Tenen la voluntat de mantenir l''statu quo' del territori tal com és ara.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
A partir d'aquestes modificacions, l'Ajuntament també ha portat l'aprovació inicial, d'altra banda, de l'expedient urbanístic del Pla de Millora Urbana del sector de Can Cabassa, al carrer de Granada, que preveu la projecció de 178 habitatges i 12.000 metres quadrats de sostre dotacional. Aquest punt s'ha passat pel ple com a mesura per saldar part del deute que el consistori manté amb Adif arran d'una sentència judicial sobre l'expropiació d'un terreny.
La proposta ha sumat el suport de l'equip de govern. El PP, el PSC i el regidor no adscrit s'han abstingut, mentre que ICV-EUiA i la CUP hi han votat en contra, ja que creuen que cal millorar aquest PMU.