Els grups municipals reconeixen la necessitat de millorar la participació

La proposta ha estat rebutjada pel ple

Política

Publicat el 15/set/14 per Mar Castro / Anna González

Els grups municipals amb representació al ple han reconegut aquest dilluns la necessitat de millorar els òrgans de participació existents. Tot i així, han descartat la creació d'una eina nova de participació, tal com proposava la CUP amb una moció per a la creació d'assemblees municipals obertes.

Escolta-ho

La moció de la CUP sol·licitava la creació d'una Assemblea Municipal Oberta en què els ciutadans puguin reunir-se i tractar temes de ciutat, així com decidir sobre les propostes presentades.

Pel regidor de la CUP Ignasi Bea, els instruments actuals de participació són insuficients i per això cal una nova eina perquè els ciutadans puguin presentar les seves ponències.

Ignasi Bea

Qualsevol ciutadà podrà presentar ponències. Implicarà el posicionament dels grups del ple i hi haurà un seguiment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La intenció del partit és que aquestes assemblees, que es podrien fer dues vegades a l'any, siguin moderades pel Síndic, que seguirà quines propostes arriben fins al ple.

Tot i el rebuig del ple, el síndic de Greuges de Sant Cugat, Jaume Clavell, ha explicat a Cugat.cat que una assemblea oberta d'aquestes característiques seria positiva i ajudaria la bona administració.

Jaume Clavell

No hi ha cap dubte que una assemblea ciutadana ajudaria a la bona administració, i els ciutadans serien més pròxims. La proximitat és necessària.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La resta de partits, però, hi ha votat en contra o s'ha abstingut. Els grups municipals han coincidit a valorar la necessitat de millorar el funcionament dels instruments actuals, però han descartat crear-ne de nous per avançar amb els existents. De la seva banda, el tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha afegit que els consells de barri ja són assemblees participatives.