L'ADS entrega una pancarta al consistori per a la Setmana per la Dignitat

L'Assemblea pels Drets Socials ha entregat la pancarta a l'Ajuntament

Política

Publicat el 20/jun/14 per Núria Juanico

L'Assemblea pels Drets Socials de Sant Cugat (ADS) ha entregat aquest divendres una pancarta a l'Ajuntament per demanar que s'agilitzi el procés de debat al Parlament per una Renda Garantida de la Ciutadania. La pancarta es penjarà a la façana del consistori del 23 al 28 de juny i s'emmarca en la Setmana per la Dignitat.

Sota el lema 'Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat', la pancarta demana que s'aprovi la Renda Garantida de Ciutadania. Aquesta proposta política va sorgir d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada al Parlament i que, actualment, està pendent de debat. Amb l'objectiu de fer pressió i aconseguir que s'aprovi la proposta, les entitats que hi van donar suport han organitzat la Setmana per la Dignitat a diversos municipis d'arreu de Catalunya. Un dels membres de l'ADS a Sant Cugat, Julio Sánchez, ha alertat que les situacions de pobresa i desigualtat han crescut els darrers mesos i que, per combatre-les, cal donar suport a la Renda Garantida de Ciutadania.

Julio Sánchez

Cada vegada hi ha més famílies en atur, sense gaires ingressos, que pateixen pobresa i pobresa energètica. Aquestes situacions no només es mantenen, s'han agreujat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per reivindicar la Renda Garantida de Ciutadania, l'ADS es concentrarà dijous de la setmana vinent a dos quarts de set de la tarda a la plaça de la Vila.

El projecte de llei per una Renda Garantida de Ciutadania es va presentar al Parlament a finals de març i va arribar-hi gràcies a les 121.191 persones que van signar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). La proposta també va comptar amb la col·laboració de més de 60 entitats i el suport de 38 ajuntaments, inclòs el de Sant Cugat, que va aprovar una moció al ple del novembre passat a favor d'aquest clam.